Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cyklostezka na Pávov by se již brzy měla otevřít. Její výstavbu zkomplikovala řada problémů

Tato zpráva asi potěší všechny cyklisty. Po několika měsících zpoždění by se již brzy měla oficiálně otevřít cyklostezka na Pávov, která nese pracovní označení R08. Její výstavbu totiž zkomplikovalo hned několik okolností. Původní termín dokončení byl 31. května.

Jednou z prvních překážek, kvůli které byla dostavba cyklostezky dokončena později, byl krach společnosti PSJ.

„Dodavatelem stavby byla na počátku společnost Alpine Bau. Kvůli potížím jejich mateřské firmy PSJ však nebyla dodavatelská společnost schopna složit bankovní záruky. Během května se společnost Alpine Bau spojila se společností PORR, která stavbu v současné době dokončuje,“ uvedl náměstek pro oblast rozvoje města Petr Laštovička.

Přeložky inženýrských sítí, průsak hráze, špatné propustky pod železnicí... 

To však nebyl zdaleka jediná komplikace, kvůli které se stavba protáhla o několik měsíců. Objevily se třeba i komplikace s přeložkami inženýrských sítí, respektive neevidované sítě, nebo zjištěný průsak hráze rybníka v soukromém majetku. Zjistilo se i to, že v některých níže položených úsecích jsou nedostatečně navržené sanace. Dalším problémem byly špatné propustky pod železnicí.


Stavba cyklostezky z Bedřichova do průmyslové zóny nabírá zpoždění, město chystá sankce pro zhotovitele

V Jihlavě nabírá zpoždění stavba 3,1 kilometru dlouhé cyklostezky do průmyslové zóny v části Pávov, na niž má město dostat dotaci. Stezka zhruba za 60 milionů korun měla být hotová do konce května, nynější odhady mluví o konci srpna. Kvůli...

  

Dodatků k původní smlouvě tak vzniklo celkem sedm, ty doprovázely desítky změnových listin. „S dodavatelem stavby jsme prozatím nenašli shodu na oprávněnosti a výši smluvních pokut. S ohledem na vůli obou stran ukončit dílo v podzimním termínu jsme využili možnost nezapočítávat tyto, z pohledu práva prozatím nejisté pohledávky vůči vystaveným fakturám, a řešit to případně soudní cestou,“ doplnil Petr Laštovička.

Zatím nepřístupné staveniště

V současné době je cyklostezka dostavěna a na začátku října proběhne kolaudační řízení. „Pokud budou dodány veškeré podklady, které jsou nezbytné pro přejímku dokončeného díla a kolaudaci, bude cyklostezka zpřístupněna. Do té doby je však stále veřejnosti nepřístupným staveništěm,“ upozorňuje Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavské radnice.

Radě města Jihlavy bude příští týden předložen návrh posledních změnových listů, které souvisí se závěrečnou fakturací. Předpokládaný termín slavnostního otevření cyklostezky se proto plánuje na druhou polovinu října, případně na začátek listopadu.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky cyklostezka, Pávov, výstavba, kolaudace, otevření, Porr, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka na Pávov by se již brzy měla otevřít. Její výstavbu zkomplikovala řada problémů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.