Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Prezident Miloš je na cestě na Vysočinu. Stráví zde i dovolenou

Prezident Miloš Zeman dnes zahájí v Jihlavně třídenní návštěvu Vysočiny. V kraji pak stráví několik dní dovolené v Novém Veselí, kde spoluvlastní nemovitost. Dnes odpoledne by měl ještě zavítat do Humpolce na Pelhřimovsku, kde má na programu setkání s občany. V dalších dnech navštíví také Třebíčsko a Žďársko. Oficiální návštěvu ukončí 27. června v Bystřici nad Pernštejnem.

Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by se Zeman měl na Vysočině sejít také s kandidátem ČSSD na ministra kultury Michalem Šmardou, který by měl nahradit ministra Antonína Staňka (ČSSD). Na jmenování Šmardy ČSSD čeká od konce května. Jeho odvolání na žádost sociální demokracie navrhl Babiš, Zeman návrhu s odkazem na to, že mu ústava nestanovuje žádnou lhůtu, zatím nevyhověl. Staňkovu rezignaci předtím odmítl.

PSALI JSME: Prezident Miloš Zeman přijede na Vysočinu. Jeho manželka Ivana bude mít odlišný program

Při své poslední oficiální návštěvě Vysočiny v roce 2017 navštívil Zeman také jadernou elektrárnu Dukovany. Letos bude část programu věnovat návštěvně výrobce plastových trubek Fraenkische v Okříškách na Třebíčsku. Setká se s lidmi ve Vladislavi na Třebíčsku a v obci Kadolec na Žďársku.

Série krajských návštěv prezidenta republiky začala v tomto roce v březnu v Karlovarském kraji.

Autoři | Foto Jan Pešek

Štítky Miloš Zeman, prezident, návštěva, Vysočina, Kraj Vysočina, okres Třebíč, ČSSD, okres Žďár nad Sázavou, Andrej Babiš, Michal Šmarda, okres Pelhřimov, Antonín Staněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Miloš je na cestě na Vysočinu. Stráví zde i dovolenou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.