Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Deratizace v Jihlavě začala. Zapojit se může i veřejnost, třeba udržováním pořádku u popelnic

Také v Jihlavě, podobně jako na mnoha dalších místech v republice, budou po celý duben probíhat deratizační práce, a to v kanalizacích, domech i na volných prostranstvích ve vlastnictví města. Jihlavský magistrát vyzývá také občany a soukromé firmy, aby se k celoplošnému hubení škůdců připojili ve svých soukromých objektech.

„Při deratizaci spolupracují také provozovatelé kanalizačních sítí. Město vyzývá i podnikatelské subjekty na území města, instituce, bytová družstva, organizace i občany, aby se připojili a na vlastní náklady provedli deratizaci,“ uvedla Kateřina Kadlecová z odboru správy realit jihlavského magistrátu.

Jak již bylo řečeno, do boje se škůdci se může aktivně zapojit i veřejnost. Stačí udržovat pořádek u kontejnerových stání, čímž hlodavci přijdou o vydatný zdroj obživy. Dále mohou u sklepů a skladů utěsnit nežádoucí otvory a dveře či okna opatřit sítěmi.

PSALI JSME: Jihlaváci, máte problémy s přemnoženými potkany? Obraťte se na radnici 

„Objekty, ve kterých v současné době není výskyt hlodavců zaznamenán, je nutné také ošetřit, protože při vyhnání z jejich míst hledají nová teritoria,“ jmenuje další možnosti v boji se škůdci Aneta Hrdličková, mluvčí magistrátu.

Deratizaci v městských objektech provede firma Deratex, se kterou má Jihlava dlouholeté dobré zkušenosti. Náklady na deratizaci si jednotlivci a firmy hradí sami, zásahy na pozemcích a objektech města hradí město.

„Pokud někdo sleduje výskyt hlodavců nebo se s jejich přítomností potýká, například ve vlastní nemovitosti, může kontaktovat magistrát města Jihlavy na telefonu 565 592 701 nebo na e-mailové adrese: katerina.kadlecova@jihlava-city.cz," dodala závěrem Hrdličková.

Foto pixabay.com

Štítky deratizace, hubení, škůdce, veřejnost, odpadky, popelnice, pořádek, Jihlava, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deratizace v Jihlavě začala. Zapojit se může i veřejnost, třeba udržováním pořádku u popelnic | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.