Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Díky dárcům se tento rok opraví pokoj pro těhotné pacientky jihlavské nemocnice

Díky akci Vánoční pokoj dostanou během tohoto roku těhotné pacientky v jihlavské nemocnici nově opravený pokoj. V rámci akce se desítky lidí skládaly na jednotlivé položky, které zahrnuje celková rekonstrukce pokoje. V pořadí půjde již o třetí pokoj, který se díky dárcům podaří opravit.

Opravené standardní pokoje, za které pacienti neplatí, jsou už nyní na dětském a traumatologickém oddělení. Loni se dárci skládali na pokoj pro těhotné pacientky, které musí v nemocnici trávit mnohdy i několik týdnů a nechávají doma často malé děti. Pokoj bude třílůžkový a nebude se za něj platit: „Tento pokoj proto může vykazovat vzhled obývacího příjemného klidového místa evokující spíše domácí prostředí, aby hospitalizace těchto žen, které v řadě případů zanechají doma malé děti, byla o něco snesitelnější,“ vysvětluje vrchní sestra Alena Valová.

Celkově se podařilo opravit v jihlavské nemocnici díky dárcům už dva pokoje. Desítky lidí se během dvou let skládaly na opravu zázemí pro děti a hospitalizované pacienty po úrazech. Peníze se od dárců vybraly do Štědrého dne.

V roce 2013 se podařilo vybrat 117 500 korun, za které se opravilo zázemí pro hospitalizované děti a jejich doprovod. V roce 2014 to byla částka 101 169 korun, díky kterým se opravilo zázemí na traumatologickém oddělení pro tři pacienty.

Loni se podařilo vybrat 107 450 korun. Princip byl stejný, na webových stránkách jihlavské nemocnice si mohli dárci vybrat konkrétní položku nebo přispět libovolnou částkou. Pokoj na gynekologickém oddělení se opraví během letošního roku.

„Všem dárcům patří obrovské poděkování,“ řekla Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Lékárenský komplex Jihlava, pacient, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky dárcům se tento rok opraví pokoj pro těhotné pacientky jihlavské nemocnice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.