Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Deset domů v centru Jihlavy dostane nový kabát. Vymění se okna, fasáda nebo vstupní dveře

Jihlava v tomto roce poprvé dosáhla na dotace z Programu regenerace městské památkové rezervace Ministerstva kultury a rovnou téměř dosáhla na nejvyšší možnou poskytovanou částku, a to více než dva miliony korun.

Peníze budou využity na opravu několika domů v centru Jihlavy. „Jedná se o opravy fasád a viditelných prvků. Jihlava nám díky těmto penězům prokoukne,“ sdělil náměstek primátora Radek Popelka.

„Komise pro regeneraci městské památkové rezervace vybrala deset domů, které potřebují obnovit fasádu, vyměnit okna nebo repasovat vstupní dveře,“ říká Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.  Oprav se dočkají tři domy na Masarykově náměstí, tři v Brněnské ulici, dva domy v Palackého ulici a po jednom domě v Husově a Benešově ulici.

„Nejvíce podporovaná akce je na rohovém domu na křižovatce Palackého a Benešově ulici, který je pod lešením již druhý rok. Opravuje se postupně, jsou tam i krásné malované interiéry, jejichž obnova bude v budoucnu následovat,“ doplnil Radek Popelka.

Polovina z domů není v majetku města, jejich vlastníci se na nákladech budou podílet čtyřiceti procenty, polovina nákladů bude uhrazena z dotace ministerstva, město obnovu podpoří deseti procenty.

„Celkem je příspěvek města 463 tisíc. Část dotací schválila Rada města, část teprve musí projít zastupitelstvem,“ vysvětlil náměstek Radek Popelka.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky oprava, centrum, dotace, fasáda, Jihlava, dům, Radek Popelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deset domů v centru Jihlavy dostane nový kabát. Vymění se okna, fasáda nebo vstupní dveře | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.