Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Jihlava je už deset let Zdravým městem. Podle expertů si mezi ostatními vede skvěle

V gotickém sále jihlavské radnice proběhla veřejná obhajoba naplňování mezinárodního programu pro udržitelný rozvoj obcí, měst a regionů místní Agenda 21 – kategorie „B“. Jihlava se do sítě Zdravých měst připojila právě před deseti lety.

Po úvodním vstupu primátora města Rudolfa Chloupka následovaly prezentace deseti oblastí auditu, které uvedli vedoucí odborů a kvalifikovaní pracovníci úřadu.

Prezentace hodnotila odborná komise složená ze zástupců Pracovní skupiny pro MA21, jako poradního orgánu Rady vlády pro udržitelný rozvoj v ČR. Celkem 15 expertů z ministerstev, univerzit a úřadů vedla předsedkyně architektka Marie Petrová. „Byla to úžasná prezentace. Myslím, že Jihlava vstoupila velkolepým způsobem mezi ta nejlepší města.“

Na prezentaci experti nenašli mnoho chyb, pokud něco chybělo, tak většinou v zájmu zkrácení obsáhlého materiálu. Jako nejpřekvapivější se tak domácím jevila připomínka jednoho z expertů, že prezentaci chybí problémy a neúspěchy města.

Experti budou své připomínky a komentáře projednávat během listopadu a rozhodovat o přidělení kategorie „B“ pro Jihlavu. Předání cen  MA21 bude následně v prosinci v Praze.

Jihlava je první statutární město v ČR, které splnilo všechna kritéria kategorie B. O kategorii B v letošním roce usiluje pouze město Kopřivnice a obec Křižánky, o nejvyšší kategorii A město Chrudim a Litoměřice.

Tisková zpráva | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Zdravé město, Agenda 21, Jihlava, radnice, experti, Česko, Rudolf Chloupek, Marie Petrová, Rada vlády pro udržitelný rozvoj, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava je už deset let Zdravým městem. Podle expertů si mezi ostatními vede skvěle | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.