Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jihlavská knihovna získala významné ocenění. Je nejlepší městskou knihovnou roku 2017

Jihlavská knihovna slaví velký úspěch. Získala totiž cenu Nejlepší městská knihovna roku 2017, prvenství brala v kategorii měst nad 40 tisíc obyvatel. Celkově nejvyšší hodnocení získala knihovna Slavičín.

V kategorii měst nad 40 tisíc obyvatel má nejlepší knihovnu Jihlava. A dostala speciální cenu

Soutěž vyhlásil již poosmé Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP). Ředitelka jihlavské knihovny Jarmila Daňková převzala ještě zvláštní ocenění za vynikající komunitní a vzdělávací aktivity.

„Cílem soutěže je ocenit nejlepší české knihovny, které jsou provozovány či zřizovány městy a motivovat je k rozšíření a zkvalitnění veřejných knihovnických a informačních služeb. Do soutěže se přihlásilo 44 městských knihoven,“ uvádí Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Vítězové se vyhlašovali celkem v šesti kategoriích, podle počtu obyvatel měst. Vyhodnocení soutěže proběhlo ve dvou kolech. V prvním se knihovny hodnotily metodou benchmarkingu. Celkem bylo porovnáváno 21 výkonových indikátorů, například počet nových přírůstků knihovního fondu, plocha knihovny pro veřejnost, počet registrovaných uživatelů nebo počet stanic připojených k internetu.

„Tyto knihovny ve druhém kole navštívila a hodnotila odborná komise. Na místě posuzovala především společenské a komunitní působení knihovny pro obyvatele města a úroveň prostředí knihovny, dále exteriér, interiér, technické vybavení, sociální zázemí a podobně,“ vysvětluje na závěr Tulis.

Foto Městská knihovna Jihlava

Štítky Knihovna Jihlava, ocenění, cena, soutěž, knihovna, městská knihovna, Slavičín, Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská knihovna získala významné ocenění. Je nejlepší městskou knihovnou roku 2017 | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.