Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihlavská radnice dá na opravu mateřské školy po požáru 3,6 milionu korun

Na opravu mateřské školy v ulici U Dlouhé stěny v Jihlavě, kterou poškodil 8. září požár, poskytne radnice 3,6 milionu korun. Školka má poškozenou střechu a podkroví, budovou při hašení protekla voda, řekl zastupitelům města vedoucí městského odboru školství Tomáš Koukal. Mateřskou školu navštěvuje kolem stovky dětí, město zajistilo výuku v náhradních prostorách.

Podle prvního odhadu hasičů vznikla na objektu škoda kolem 2,5 milionu korun. Částka stoupla na základě upřesnění ceny od zhotovitele, řekl primátor Rudolf Chloupek (ČSSD).

Náklady na opravy označil za příliš vysoké zastupitel Matěj Kolář (Forum Jihlava). Podotkl, že střecha není propadlá celá, ale jen její část.  „Dovedu si představit, že ta střecha stojí milion nebo dva, ale nevěřím, že stojí 3,5 (milionu),“ uvedl.

„Celá budova byla poškozena vodou až do suterénu, takže to je potřeba celé zrekonstruovat. Jsou tam děti, takže my si nedovolíme něco podcenit,“ odpověděl Koukal. Uvedl, že kromě střechy je potřeba opravit i podlahy a sádrokartonové podhledy a elektroinstalaci.

Ve školce začalo hořet nad ránem, kdy byla budova prázdná (o tomto jsme vás informovali ZDE). Podle materiálu, který v úterý 26. září projednalo zastupitelstvo, se příčina pořád vyšetřuje, jednou z vyšetřovacích verzí je závada na elektroinstalaci. Stabilita budovy podle statiků není ohrožena. Peníze na opravy dnes zastupitelé uvolnili z pojistného fondu města.

Autoři | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky požár, , U Dlouhé stěny, oprava, rekonstrukce, střecha, mateřská škola, Jihlava, Rudolf Chloupek, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská radnice dá na opravu mateřské školy po požáru 3,6 milionu korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.