Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Služby Oblastní charity Jihlava navštívil náměstek primátora Vratislav Výborný

Koncem dubna navštívil Oblastní charitu Jihlava náměstek primátora města Jihlavy pro úsek rozvoje města a úsek sociálních věcí Vratislav Výborný. Účelem jeho návštěvy bylo seznámení se s chodem organizace a sociálními a zdravotními službami, které Oblastní charita poskytuje.

Návštěva začala v hlavním sídle jihlavské Charity na Jakubském náměstí. Zde byl jihlavský náměstek seznámen s investičním projektem, který zahrnuje rekonstrukci budovy Žižkova 108 pro provozování sociálních služeb sociálně znevýhodněným občanům.

Navštívil zde také Charitní ošetřovatelskou službu, která pečuje o nemocné v domácím prostředí. Poté zavítal do Erka, nízkoprahového zařízení pro děti a mládež, kam docházejí děti a mládež, především z romské etnické menšiny.

Vratislav Výborný byl v rámci návštěvy seznámen i s fungováním adiktologických služeb. Tedy služeb pro osoby ohrožené závislostmi. V kontaktním a poradenském Centru U Větrníku náměstka Výborného zaujala například práva a pravidla, kterými se uživatelé mají řídit. Navštívil i prostory nově vzniklé adiktologické ambulance. Setkal se i s pracovníky Následné péče Jihlava, která pomáhá lidem, kteří prošli léčbou závislosti, vytvářet podmínky k tomu, aby mohli i nadále úspěšně abstinovat a začlenit se zpět do běžného života.

Téma sociálního bydlení 

Cesta náměstka Výborného vedla i na Sídliště U Pivovaru, kde navštívil dvě služby zde sídlící - Centrum primární prevence a Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava.

V Mahenově ulici navštívil odlehčovací službu Adapta Jihlava, kde zrovna probíhala aktivizační činnost s uživateli. Seznámil se tu také s fungováním Terénních programů SOVY. Cílem této služby je předcházení sociálnímu vyloučení, potažmo snižování míry sociálního vyloučení rodin i jednotlivců a jejich začleňování do společnosti. Podrobně zde byl také vtažen do problematicky inkluze a projektu, který se tímto tématem zabývá. Projekt nese název Společně a úspěšně v Jihlavě. Město Jihlava je partnerem tohoto projektu.

Na závěr celé návštěvy se Vratislav Výborný přesunul zpět do hlavního sídla Oblastní charity Jihlava, kde si vyposlechl, jak funguje terénní domácí hospicová péče Bárka.

Během rozhovorů s pracovníky sociálních služeb několikrát vyvstalo téma sociálního bydlení pro některé cílové skupiny. Zaznělo také téma pronájmů prostor, v nichž služby Oblastní charity Jihlava sídlí.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Jihlava, charita, Vratislav Výborný, návštěva, projekt, Žižkov, Jakubské náměstí (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Služby Oblastní charity Jihlava navštívil náměstek primátora Vratislav Výborný | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.