Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Jihlavský Den Země 2017: Cyklojízda pro děti i dospělé, ukázky dravců a na den popelářem

Také krajská Jihlava se v tomto toce připojí ke Dni Země, který se slaví ve středu 19. dubna. Na Masarykově náměstí se bude od samého rána konat řada tematických akcí. Program se nebude odehrávat jen na jihlavském náměstí, řada akcí se bude konat v průběhu dubna ještě i na dalších místech v Jihlavě.

Program bude ve středu 19. dubna zahájen již v devět hodin. Zapojí se do něj jihlavská radnice třeba akcí „Kola pro Afriku“, stejně jako v loňském roce (o té jsme vás informovali ZDE). Na náměstí bude pro zájemce připravena poradna pro udržitelný život, chybět nebudou ukázky elektrokol a skútrů.

Lidé se také dozví o životě a ochraně dravců, s přednáškou a ukázkami přijdou lidé ze Záchranné stanice v Pavlově. Do programu se zapojí také jihlavská zoologická zahrada a dům dětí a mládeže, který má připraveny ukázky z přírodovědného kroužku.

Návštěvníci Dne Země dostanou unikátní příležitost stát se na den popelářem, zájemci si budou moci zkusit, jaké to je řídit popelářské auto nebo vyluštit třídicí kvíz.

Cyklisté se budou moci přidat k Velikonoční cyklojízdě, start je pro všechny v 17 hodin na Masarykově náměstí. Zapojit se mohou také děti. Jízda končí na nádvoří jihlavského pivovaru. Cyklisté, kteří budou mít na sobě nejvtipnější kostým, budou oceněni.

Folklor, loutky a mažoretky 

Řada akcí bude k vidění i na pódiu, lidé se mohou těšit na řadu hudebních vystoupení, loutkové divadlo, na folklor a v 16:30 program ke Dni Země zakončí jihlavské mažoretky.

Den Země se bude slavit také v jihlavské zoo. Jarní slavnost je tam pro návštěvníky nachystaná na 22. dubna.

O den později je pro děti a rodiče  připraveno hravé odpoledne, a to od 14 hodin v DLK Hájenka ve Zborné.

V pondělí 24. dubna bude v jihlavském DIODu na programu diskuze se zástupci města k aktuálním tématům z oblasti životního prostředí. Začátek je naplánován na 17. hodinu.

Ode dneška až do čarodějnic, tedy do 30. dubna, lze ve vestibulu jihlavské radnice vidět výtvory dětí ze základních a mateřských škol na téma: Místo, kde se cítím dobře.  

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Den Země, Jihlava, cyklojízda, Afrika, Pavlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský Den Země 2017: Cyklojízda pro děti i dospělé, ukázky dravců a na den popelářem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.