Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jak rozpoznat infarkt? Jak se zviditelnit na silnici? Seniory v Jihlavě poučí dvě přednášky

Akutní stavy v životě a Senior v silničním provozu. Tak zní témata dvou přednášek, které si zejména pro seniory připravil jihlavský Family a Senior Point. Obě dvě mohou pomoci starším lidem v jejich každodenním životě a také ochránit jejich zdraví. Dobrou zprávou je to, že jsou obě zdarma.

O akutních stavech v životě zájemcům pohovoří záchranář Zdeněk Veselý, mimo jiné lidem poradí, co dělat v situacích, kdy jde „o život“, přednáška se třeba dotkne příznaků cévní mozkové příhody nebo infarktu.

Přednáška se Zdeňkem Veselým se bude konat ve čtvrtek 23. března od 15 hodin v budově krajského úřadu v Žižkově ulici. Vstupné je zdarma.

Hned následující den, tedy v pátek 24. března, se nejen senioři mohou nechat poučit o bezpečnosti v silničním provozu. Akce vznikla ve spolupráci s jihlavskou městskou policií a s Besipem Jihlava. Zájemci se na přednášce dozví o reflexních prvcích a jak je používat, a také, jak se bezpečně pohybovat na silnici. Vše doplní názorné video.  Každý účastník si z přednášky odnese reflexní vestu, jejichž používání je od loňského roku pro chodce povinné.

Přednáška Senior v silničním provozu proběhne v pátek 24. března od 9 hodin v jihlavském Kině Dukla, a to zcela zdarma. Na akci je třeba se z kapacitních důvodů přihlásit. „Zájemci se mohou přihlašovat buď osobně u nás v Palackého ulici č. 26 nebo na telefonu 605 660 445, případně e-mailem jihlava@familypoint.cz nebo přes facebookovou stránku Family Point Jihlava," dodává Jana Stejskalová z jihlavského Senior Pointu.

Foto www.vspj.cz

Štítky přednáška, Jihlava, silniční provoz, Zdeněk Veselý, Jana Stejskalová, silnice, Kino Dukla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak rozpoznat infarkt? Jak se zviditelnit na silnici? Seniory v Jihlavě poučí dvě přednášky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.