Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Pracovníci Majáku se už rok věnují dětem a mládeži z Luk nad Jihlavou a okolí

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Maják Luka nad Jihlavou se svým pracovním týmem zažilo první rok svého fungování. Svou činnost započalo v lednu 2016. Pracovníci se v tomto nízkoprahovém klubu věnují osobním příběhům jednotlivých dětí a mladých. Mimo to se však také starají o vytváření a realizaci zajímavých volnočasových aktivit.

„Snažíme se službu co nejvíce přiblížit stávajícím i potencionálním klientům. Pracujeme na svém rozvoji i na vývoji samotné služby. A to i proto, že je to služba nová a sbírá zkušenosti,“ řekla Andrea Novotná, koordinátorka služby.

Z tohoto důvodu byla na konci minulého roku svolána pracovní skupina. Té se zúčastnili pracovníci Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Maják, zástupci městyse Luka nad Jihlavou a zástupci místní základní školy. Účastníci pracovní skupiny se shodli na tom, že by bylo velmi přínosné změnit, respektive snížit věkovou hranici cílové skupiny a také se zamyslet nad změnou otevírací doby.

Maják v Lukách nad Jihlavou je nyní určen pro děti a mládež ve věku od 8 let a je otevřen každý všední den od 13 hodin do 18 hodin, ve středu dokonce do 19 hodin. Služba zažila své první zimní období. „První polovinu prosince jsme věnovali přípravám na Vánoce, které si naši klienti přáli v Majáku mít. Spolu s uživateli jsme vyrobili originální vánoční stromek z vatových tampónků. Vánoce jsme oslavili 23. prosince a darovali jsme našim uživatelům kvarteto. Náš tým ho vyrobil z fotografií, které jsme pořídili během akcí,“ popsala Adéla Semrádová, pracovnice v sociálních službách z Majáku. „Musíme říct, že kvarteto má veliký úspěch a funguje i jako naše malé fotoalbum,“ dodala Semrádová.

„Snížení věku cílové skupiny bylo velkou změnou - nyní k nám mohou chodit děti již od 8 let věku. Máme za to, že to byl dobrý krok, protože nám počet našich uživatelů rychle stoupá. Zájemcům a uživatelům jsme dávali také dotazníky na zhodnocení služby. Byli jsme velice překvapeni, že nikdo z dětí a mládeže by tu nic nezměnil a že se jim to líbí, jak to je. Opravdu nás těší, že se k nám vrací rádi,“ řekla závěrem Adéla Semrádová.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Jihlava, Luka nad Jihlavou, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pracovníci Majáku se už rok věnují dětem a mládeži z Luk nad Jihlavou a okolí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.