Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

ANKETA: Jihlava i letos nabídne vánoční trolejbus, vyhlídkové kolo a dvě kluziště

Jihlavská radnice informovala o tom, jaké budou letos Vánoce v krajském městě Vysočina. Vánoční čas začne prvního prosince rozsvícením vánočního stromu a nabídne bohatý program. Podle primátora je Jihlava v tomto směru lepší než Třebíč.

V podvečer prvního prosince se nejen rozsvítí vánoční strom, začnou také adventní trhy, uprostřed nichž bude již tradičně kruhové kluziště, které se dočká mírných úprav. Na náměstí bude i letos vyhlídkové kolo a městem bude jezdit vánoční trolejbus. „Vánoce budou v podobném duchu jako ty předcházející, budou ale nějaká vylepšení,“ předeslal primátor Petr Ryška (ODS + KDU-ČSL) s tím, že má jít hlavně o osvětlení.

Loni o Vánocích nebyl v některých částech Jihlavy dostatek elektrické energie, letos by měly být představy města realizovatelné snáze. „Dále chceme Vánoční program udělat výrazně přátelštější pro děti, rodiny s dětmi," informoval dále primátor s tím, že bude více dětských akcí. Celkově radnice slibuje letos pestřejší program, zatím ale vedení města nechtělo být konkrétnější.

Těšíte se na letošní vánoční program v Jihlavě?

Celkem hlasovalo24 čtenářů

Jisté je, že kromě kruhového kluziště na náměstí bude zejména pro nejmenší bruslaře připravená také umělohmotná plocha. Loni byla u Brány Matky Boží, letos bude v Parku Gustava Mahlera. Kritické hlasy ohledně kluziště na místě vypálené židovské synagogy Ryška odmítá, před zveřejněním záměru mu vše povolili zástupci židovské obce i památkáři.

POLITICKÁ KORIDA: Jak se zastupitelům líbí vánoční výzdoba v Jihlavě? Jaké mají plány do příštího roku?

I čase předvánočním dala Jihlavská Drbna prostor městským zastupitelům prostor, aby se vyjádřili k aktuálnímu tématu. Trochu jsme odlehčili, soustředili jsme se totiž právě na vánoční výzdobu města. Krátce se také k výhledu na příští rok.

Primátor se věnoval i srovnání s adventem v Třebíči. „Já si myslím, že jsme lepší Oni mají hezké osvětlení, ale program tam podle mě není. Vánoce nejsou o tom, že přijedete a svítí hezky rozsvícený náměstí. Je to krásný, udělá to atmosféru, ale důležité je, aby tam chodili lidé a byl pro ně připravený program,“ vysvětlil Ryška. „Na počet obyvatel je Třebíč o celý Žďár nad Sázavou menší než Jihlava. Srovnávejme se s městy, které jsou na naší úrovni,“ dodal náměstek Radek Popelka (ANO).

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Města Jihlava

Štítky Vánoce, trolejbus, kluziště, advent, Vánoční strom, atmosféra, vyhlídkové kolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Jihlava i letos nabídne vánoční trolejbus, vyhlídkové kolo a dvě kluziště | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.