Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Knihovnu roku 2024 mají v Hodicích, kde uspěli také v soutěži Vesnice roku

Úspěšný rok letos zažívají v Hodicích, malé obci mezi Třeští a Telčí. Poté, co obec uspěla v soutěži Vesnice roku se dařilo také v celorepublikovém kole Knihovny roku 2024.

Úspěch předznamenal už diplom za vesnickou knihovnu kraje, který v Hodicích dostali v rámci soutěže Vesnice roku 2024. Při ní získali také zelenou stuhu za péči o zeleň, krajinu, veřejná prostranství a životní prostředí. Místní knihovna v Hodicích následně uspěla také mezi čtrnácti nominovanými v celostátním kole, kde ocenění uděluje ministerstvo kultury.

„Blahopřeji všem oceněným a mezi nimi především zástupcům Místní knihovny v Hodicích. Jsou to právě knihovny v regionech, které často slouží jako středobody kulturního i občanského života,“ ocenil ministr kultury Martin Baxa. Knihovnice Ivana Kalinová se stará o širokou škálu četby, od tradičních knih a časopisů přes společenské hry a audioknihy až po e-knihy a e-audioknihy.

V knihovně, která sídlí vedle dětského hřiště, se konají i různé aktivity, které zahrnují dílničky pro děti nebo besedy pro seniory, knihovna organizuje také zájezdy do divadel. „Velmi oblíbené jsou také dílničky pro rodiče s dětmi, kde nejen společně tvoří, ale také se dozvídají informace o knižních novinkách,“ uvedla krajská mluvčí Jitka Svatošová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Knihovny Hodice | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Knihovna roku, Hodice, úspěch, Vesnice roku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knihovnu roku 2024 mají v Hodicích, kde uspěli také v soutěži Vesnice roku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.