Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Květnov u Havlíčkova Brodu bude chránit před hlukem na I/38 stěna dlouhá půl kilometru

Květnov na Havlíčkobrodsku bude chránit před hlukem z husté dopravy na hlavní silnici 38 stěna dlouhá okolo půl kilometru. Stavba skoro za 33 milionů korun bez DPH bude dokončená příští rok v červenci. Auta teď úsekem projíždějí kyvadlově, což bude platit téměř celou dobu výstavby s výjimkou zimní přestávky. Bez omezení bude průjezd mezi listopadem a březnem, sdělil Jiří Veselý z oddělení komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Přes osadu Květnov, která spadá pod Havlíčkův Brod, prochází silnice 38 mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou. Auta po ní jezdí i k nájezdu na D1 v Jihlavě - Pávově. Podle posledního sčítání kolem Květnova projíždí denně asi 10 tisíc vozidel, třetina z nich je nákladních. „Výstavbu bariéry proti hluku si vyžádala hygienická měření, které prokázala nadlimitní hluk ze silničního provozu v oblasti," uvedl Veselý.

Protihluková stěna bude na pravé straně hlavní silnice směrem na Havlíčkův Brod. Složená bude ze tří úseků vysokých od čtyř do šesti metrů. Pro ŘSD zakázku dělá firma Skanska.

Další omezení je na silnici 38 z Havlíčkova Brodu směrem na Čáslav. Od konce září stavbaři spravují vozovku mezi Skuhrovem a městem Habry. Opravovanými úseky také tam auta projíždějí kyvadlově, plně průjezdná bude silnice přes zimu. Opravy všech devíti kilometrů hlavního tahu by měly být hotové příští rok koncem května, stát budou 150 milionů korun bez DPH.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením ŘSD Vysočina

Štítky ČR, stavby, silnice, ŘSD, Havlíčkobrodsko, květnov, stěna, hluk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Květnov u Havlíčkova Brodu bude chránit před hlukem na I/38 stěna dlouhá půl kilometru | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.