Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Tří dívky v Jihlavě zachránily chlapečka v kočárku. Za nás to byla jen malá pomoc, říká skromně jedna z nich

Na výtvarnou výchovu, která se konala na začátku letošního září venku na Heulose, asi už nikdy nezapomenou tři šesťačky jihlavské ZŠ Havlíčkova. Konkrétně Amélie Kafková, Karolína Marková a Karolína Živná, jež chodí do 6.A. Tyto tři dívky neváhaly a duchapřítomně pomohly mamince, které z kopce dolů sjel kočárek s chlapečkem.

Kočárek začal sjíždět z kopce dolů 

„Byli jsme se třídou ve výtvarce venku na Heulose. Seděly jsme s kamarádkami na lavičce a kolem nás jela paní s kočárkem. Když vyjela na kopeček, chtěla vyhodit odpadky do koše a kočárek jí začal sjíždět z kopce dolů. Naštěstí se chytil o strom a my jsme ho nadzvedly a pomohly paní dát kočárek zpět na cestu,“ popsala redakci Drbny jedna ze šesťaček Karolína Marková.


Tři oceněné dívky na jihlavské radnici, foto: Město Jihlava 

Jak dodává, dívky se v první chvíli lekly a hned nevěděly, co dělat. To však netrvalo dlouho, a šesťačky zanedlouho začaly konat. „Chtěly jsme pomoci a máme z toho dobrý pocit,“ usmívá se Karolína.

Jejich statečný čin nezůstal bez odezvy. Žákyně nejdříve ocenil ředitel ZŠ Havlíčkova Radim Foit. „Žákyně dostaly pochvalu ředitele školy. Což je nejvíc, co mohou obdržet,“ potvrdil Jihlavské Drbně Radim Foit. Škola zároveň od vděčné maminky obdržela děkovný dopis.

„Nebojte se pomoci, budete mít dobrý pocit.“

Další poděkování přišlo i z vedení města. „Osobně jim za tento čin poděkovali také náměstek primátora Jihlavy Richard Šedivý a vedoucí odboru školství jihlavského magistrátu Tomáš Koukal,“ doplnil mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk. Na radnici byl s nimi i jejich třídní učitel Jan Kočí.

Karolína Marková výše uvedená poděkování vůbec nečekala. „Protože za nás to byla jen malá pomoc. Ale moc děkujeme a vážíme si toho,“ říká za všechny oceněné dívky. A dalším lidem, kteří třeba v nějakou kritickou chvíli váhají zda pomoci, nebo ne, vzkazuje: „Nebojte se pomoci, budete mít dobrý pocit.“

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením ZŠ Havlíčkova a města Jihlava

Štítky dívky, žačky, studentky, škola, pomoc, záchrana, dítě, kočárek, Heulos, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tří dívky v Jihlavě zachránily chlapečka v kočárku. Za nás to byla jen malá pomoc, říká skromně jedna z nich | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.