Počasí dnes27 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Potrubí z pivovaru do Horácké arény nebude. Nedává to smysl, vysvětlil David Beke

Bylo to řešení, které se samo nabízelo. Vybudovat potrubí z jihlavského pivovaru do Horácké multifunkční arény, která bude stát přes silnici, se zdálo být nejen efektní, ale i efektivní. Realita je však jiná, sdělil manažer výstavby David Beke.

„Je to ekonomicky i provozně výrazně dražší řešení než naložit sud, ujet těch metrů a vjet tady do skladu,“ vysvětlil David Beke. Uznal sice, že by šlo o marketingově zajímavé řešení, nedává ale smysl zejména z provozních důvodů. Snahou při stavbě Horácké multifunkční arény je totiž dobrá řemeslná práce s pokud možno levným materiálem. JInými slovy zbytečně neutrácet.

Dalším důvodem proti potrubí, kterým by proudilo Pivo Ježek, pak mohou být smluvní závazky.  „Na různých akcích mohou mít smlouvy jiné pivovary a pak by to byl suchovod,“ glosoval Beke.

VIDEO: Už rok pracují dělníci na stavbě Horácké arény. Nahlédněte do prostor jihlavského „Kolosea

Už téměř rok mohou lidé v Jihlavě sledovat, jak roste nová multifunkční aréna. Stavba byla zahájena v srpnu 2023. Redakce Drbny se byla dnes na staveništi podívat. Novináři si prohlédli kompletně celou stavbu, a to od suterénu až po nejvyšší místo.

Pivo ale každopádně v nové aréně k dostání bude, radnice se nakonec rozhodla zachovat pivnici, což je populární provoz zejména pro mladé návštěvníky, přímo v hale pak bude gastro, které bude moderní, otevřené. „Půjde o ostrůvkovou kuchyň. Výhoda bude, že divák bude neustále v kontaktu s tím, co se děje v hale,“ poodhalil manažer. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Horácká multifunkční aréna, stadion, Pivovar Jihlava, Pivo Ježek, potrubí, David Beke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potrubí z pivovaru do Horácké arény nebude. Nedává to smysl, vysvětlil David Beke | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.