Počasí dnes26 °C, zítra26 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Česko zasáhnou vysoké teploty, někde naměříme až 35 stupňů

Velkou část České republiky v sobotu zasáhnou tropické teploty. Na jižní Moravě, kde je výstraha dokonce s vysokým stupněm nebezpečí, vystoupí až na 35 stupňů Celsia. Kvůli vedru tam hrozí i problémy v železniční dopravě, teplo může roztáhnout koleje, dnes informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Výstraha se netýká pouze západních a severních Čech, na většině zbylého území České republiky je vyhlášená od sobotních 12:00 do 20:00. Na jižní Moravě pak je přísnější výstraha v oblasti Břeclavi, Hodonína, Hustopečí, Kyjova, Mikulova, Pohořelic a Veselí nad Moravou.

Meteorologové upozorňují, že velká vedra jsou vysokou zátěží pro lidský organismus, hrozí přehřátí a dehydratace. Lidé by měli dodržovat pitný režim a více konzumovat hlavně neslazené nealkoholické nápoje, ideálně v kombinaci s minerálními vodami. Je také vhodné omezit tělesnou zátěž a nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách.

V neděli teploty v Česku klesnou, na většině českého území se také zatáhne a přijdou přeháňky a bouřky. Ochlazení ale bude jen přechodné. „Už od úterý půjdou teploty zase nahoru a ve středu se dostanou znovu na některých místech i nad tropickou třicítku," uvedl ČHMÚ na síti X.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, teplota, výstraha, meteorologové, léto, ČHMÚ, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko zasáhnou vysoké teploty, někde naměříme až 35 stupňů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.