Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Velká havárie na vodovodním přivaděči paralyzuje Jihlavu, bez vody mohou být i Březinky

Jihlavská radnice prosí obyvatele, aby nyní maximálně šetřili s vodou. Intenzivně se pracuje na opravách havárie, která připravila o vodu dva a půl tisíce lidí. Oblast se teoreticky může rozšířit i na největší jihlavské sídliště na Březinkách.

K rozsáhlé havárii na jednom z hlavních vodovodních přivaděčů do Jihlavy došlo v pondělí před druhou odpolední. „Roztrhlo se vodovodní potrubí o průměru 400 milimetrů v ulici Na Bělidle, které plní pitnou vodou kosovský vodojem,“ uvedl mluvčí magistrátu Radovan Daněk.

Jde o přívod pitné vody pro velkou část sídliště Březinova a Demlova, Helenín, Hruškové Dvory ale také Sasov nebo oblast Znojemské ulice. V některých částech již voda neteče, pracovníci Služeb města Jihlavy se však snaží co nejrychleji opravit poškozené potrubí. „Pokud by se to však nepodařilo nebo se havárie dále komplikovala, bude se vodojem odčerpávat a oblast bez vody by se mohla rozšiřovat,“ varoval Daněk.

Náměstek primátora Radek Popelka (ANO) pak dodal, že je poškozen jeden z důležitých zásobovacíh řadů. „Bezprostřední nebezpečí výpadku dodávek pitné vody pro větší část Jihlavy zatím snad nehrozí, ale i tak prosíme občany o maximální součinnost a snížení spotřeby pitné vody na nutné minimum,“ sdělil. Práce mají skončit ještě dnes, aktuální informace včetně mapy jsou na webu www.vodasmj.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Město Jihlava | Zdroj Město Jihlava

Štítky havárie, vodovodní potrubí, porucha, vodovod, voda, vodovodní přivaděč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Podepište petici Voda je život, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost ! Více píšu ve vláknech diskusí.

Pondělí, 24. června 2024, 17:06Odpovědět

Velká havárie na vodovodním přivaděči paralyzuje Jihlavu, bez vody mohou být i Březinky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.