Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Třebíč zřídí veřejnou sbírku pro obyvatele požárem poničených bytů, přispěje do ní i město

Škodu osm milionů za sebou zanechal požár, ke kterému došlo v neděli 9. června pozdě večer v panelovém domě v Novodvorské ulici. Vedení Třebíče tak svolalo mimořádnou schůzi, kde radní rozhodli o vyhlášení veřejné sbírky.

Peníze mají zmírnit dopady ničivého požáru. „Jsme ve spojení s rodinou, v jejímž bytě hořelo. Zajišťujeme jim také náhradní ubytování. Teď vyřizujeme všechny náležitosti spojené s konáním veřejné sbírky, do které samozřejmě přispěje i město,“ uvedl starosta Třebíče Pavel Pacal s tím, že příspěvek města projedná zastupitelstvo příští týden.

Starosta také poprosil obyvatele Třebíče o solidaritu a pomoc rodinám z poničených bytů. „Jakmile bude zřízen zvláštní transparentní účet sbírky a vyřízeny náležitosti na Krajském úřadě Kraje Vysočina, budou moci lidé přispět majitelům bytových jednotek a obyvatelům domu na zmírnění následku požáru,“ dodal Pacal.

Požár vypukl v bytě, který je ve čtvrtém patře panelového domu, plameny poničily ještě několik dalších bytů. Hasiči již dříve uvedli, že z domu evakuovali jednadvaet lidí, z nichž tři se zranili a skončili v péči zdravotníků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto HZS Kraje Vysočina | Zdroj Město Třebíč

Štítky požár, veřejná sbírka, solidarita, Třebíč, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč zřídí veřejnou sbírku pro obyvatele požárem poničených bytů, přispěje do ní i město | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.