Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

HLEDÁME PÁNÍČKA IV: Roční Luna je velmi mazlivá a temperamentní. Našla se uvázaná v lese u Milíčova

Ve spolupráci s jihlavským útulkem, který sídlí v Pístově, přinášíme pravidelný seriál, v němž opuštěná zvířata hledají své nové páníčky. Dnes bude řeč o roční fence plemena Cane corso, která se vzhledem ke svému temperamentu hodí k aktivním lidem s většími dětmi. Podle informací z útulku se fenky jménem Luna původní majitelé nejspíš „zbavili“.

Luna je v jihlavském útulku od listopadu 2023 a stále čeká na svého nového majitele. „Luna je s největší pravděpodobností rasy Cane corso (bez PP). Údajně se našla uvázaná v lese u Milíčova. Vzhledem k tomu, že se nám podařilo dopátrat částečně její historii, se jí spíše původní „majitelé“ zbavili,“ informovala vedoucí útulku Kateřina Škarková.

Jde o velmi akční fenku, a jak dodává Škarková, velmi ráda se mazlí. „Samou láskou by vás povalila na zem. Moc ráda se mazlí, ale vzhledem k její velikosti je to dost urputné,“ dodává s úsměvem Kateřina Škarková. Luně bude nejlépe v bytě nebo domě s přístupem dovnitř. A také s lidmi, kteří mají už větší děti, ideálně starší než 15 let. 

Roční fenka Luna zřejmě nezažila žádnou výchovu, ale při správném vedení si dá říct a bude se velmi rychle učit. „Je potřeba počítat s dostatečným vybitím její energie, a to jak fyzicky, tak psychicky. Je velmi čistotná, v kotci nic neničí, na druhou stranu si velmi ráda hraje a dokáže během chvilky překousat z radosti vodítko. Pokud vidí auto, chce okamžitě nastupovat, ale v autě je celkem hlučná a vše venku ji zajímá,“ popisuje Škarková s tím, že ačkoliv do útulku přišla s tukovými boulemi na zádech, tak nyní už nemá žádný závažný zdravotní problém.

Plemeno se specifickými požadavky 

Pro více informací kontaktujte Útulek pro opuštěná a nalezená zvířata Městské policie Jihlava na tel: 721 282 895 nebo osobně na adrese Pístov 60, Jihlava, a to v pracovní dny od 8:00 do 16:00. 

„Pro Lunu budeme vyžadovat majitele, který má již s podobnými plemeny zkušenost a dokáže zvládnout její temperament. Nenese si žádné trauma od předchozích majitelů, ale je potřeba si uvědomit, že je to molossoidní plemeno, které má specifické požadavky a dokáže ubránit svého majitele,“ dodává vedoucí útulku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Útulek pro opuštěná a nalezená zvířata Městské policie Jihlava

Štítky pes, útulek, majitel, rubrika, Luna, Pístov, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

HLEDÁME PÁNÍČKA IV: Roční Luna je velmi mazlivá a temperamentní. Našla se uvázaná v lese u Milíčova | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.