Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Meteorologové: Je před námi oblačný týden s příjemnými teplotami. Opět ale pozor na přízemní mrazíky

V Česku bude tento týden většinou oblačno s přeháňkami a zpočátku týdne i s bouřkami. Teploty ale po většinu dní mohou vystoupat nad 20 stupňů Celsia. V noci se budou teploty držet vesměs nad nulou, ve druhé polovině týdne se však mohou objevit přízemní mrazíky. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

„Vydatnější srážky čekáme dnes večer a v noci na zítra (úterý), především v jihovýchodní polovině území, kde se hlavně odpoledne a večer vyskytnou i bouřky. Mohou být provázené krupobitím a přívalovými dešti," sdělili meteorologové z ČHMÚ na síti X. „Během noci na úterý přejdou srážky do trvalého, místy i vydatnějšího deště. Ten začne slábnout v úterý v ranních nebo dopoledních hodinách," doplnili.

Déšť nebo přeháňky se budou podle předpovědi ústavu v Česku objevovat po celý týden s výjimkou čtvrtka, kdy bude jasno až polojasno. V pátek a o víkendu se ale budou přeháňky vyskytovat jen ojediněle.

Po víkendu s teplotami, které dosahovaly téměř 27 stupňů, se tento týden ochladí. Dnes bude na Vysočině během dne 20 až 23 °C, zítra denní teploty klesnou na 11 až 14 stupňů Celsia. Ve středu před den naměříme maximálně 18 stupňů.

Pozor na přízemní mrazíky 

Ve druhé polovině týdne pak teploty opět stoupnou. Ve čtvrtek a pátek bude přes den 17 až 21 stupňů a o víkendu 16 až 21 stupňů Celsia. V noci se teploty po celý týden udrží většinou alespoň několik stupňů nad nulou, ale od čtvrtka se mohou místy objevovat přízemní mrazíky. „Během úterý a v noci na středu k nám začne pronikat sušší a chladnější vzduch od severovýchodu. Bude víc sluníčka, ale v noci musíme počítat s nižšími teplotami mezi sedmi až dvěma stupni Celsia, při zemi i s přízemními mrazíky, které vydrží místy až do víkendu," sdělil ČHMÚ na síti X.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Agata Bukowska / pexels

Štítky předpověď, počasí, týden, teplota, déšť, meteorologové, Vysočina, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové: Je před námi oblačný týden s příjemnými teplotami. Opět ale pozor na přízemní mrazíky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.