Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedno velké díky patří vám. Hasič z Telče složil píseň zdravotníkům, kteří mu vloni hodně pomohli

I záchranář někdy potřebuje pomoc od druhých. Své o tom ví zpívající hasič z Telče Jurič Pařil, který dnes vydal svou další píseň. Jmenuje se Záchranáři a je poděkováním za to, že záchranáři ze Zdravotnické záchranné služby (ZZS) nejen na Vysočině jsou vždy připraveni pomoci v kritických situacích. Ať je zima, horké léto nebo pozdě v noci. Hlavní inspirací k napsání Záchranářů byl úraz, který se Juričovi stal v loňském roce.

„Jako profesionální hasič se se záchranáři ze ZZS potkávám velmi často. Jedná se mnohdy o náročné a velice emotivní situace, které spolu zažíváme. Už dávno jsem si uvědomil, že to jsou opravdoví hrdinové, kteří si zaslouží obdiv a větší pozornost. Záchranáři zasahují za každé situace, ať je zima, léto nebo půlnoc, vždy jsou připraveni pomoci lidem v kritických situacích,“ řekl redakci Drbny Jurič Pařil.

Jurič Pařil 

Už osmnáct let je profesionálním hasičem. K nim totiž tíhnul už od mala. Podobně to má i s hudbou, které se věnuje taky řadu let. Je zpěvákem, textařem a zároveň hudebním skladatelem.

Během posledních 12 let složil více než 50 písní, na kontě má dvě autorská alba. 

Není to první píseň věnovaná vybrané skupině lidí. Už v minulosti Pařil složil písničku pro hasiče nebo třeba pro řidiče kamionů. To, že napíše song i pro zdravotníky, měl v hlavě delší dobu. „Konečné rozhodnutí padlo v loňském roce, kdy jsem si vážně zranil nohu křovinořezem a záchranáři ze ZZS Telč mně v lese poskytli první pomoc a transportovali do jihlavské nemocnice. Tehdy jsem si uvědomil zásadní lidské hodnoty a velikost těchto lidí – záchranářů,“ vrátil se Pařil o pár měsíců zpátky.

První verze vznikla už v nemocnici 

První texty písně Záchranáři vznikaly už na lůžku během pobytu v jihlavské nemocnici. „Touto písní bych chtěl poděkovat těm, kteří pomáhají lidem v těžkých a kritických situacích. Všem záchranářům, lékařům a veškerému zdravotnímu personálu,“ vzkázal zpívající hasič z Telče.

Píseň spatřila světlo světa dnes ráno, v klipu se objevují záběry ze seriálu Sanitka 2 z roku 2003. „Jsem amatérský hudebník a vytvářet hraný klip dnes stojí desítky tisíc. Proto jsem zvolil tuto levnější alternativu. Navíc točit hraný klip se záchranáři, kteří jsou v jednom kole, služba střídá službu, není nic jednoduchého. Snad fanoušci prominou,“ vysvětluje Jurič Pařil.

Záchranáře od zveřejnění slyšelo několik desítek fanoušků, první reakce jsou pozitivní. „Děkuji kamaráde za krásnou píseň, pamatuješ, jednou jsem tě, poprosil jestli by jsi nemohl složit písničku o zdravotnikach a záchranářich. A je to tu. Moc krásná píseň,“ vzkázal autorovi jeden z fanoušků Roman Červenka.

Fanoušci Juriče Pařila mohou během léta vyrazit hned na několik živých koncertů. Slyšet ho mohou třeba na Pivním festu v Telči nebo v Želetavě, kde vystoupí spolu s legendární kapelou Turbo. „Zahrajeme dále v Lukách nad Jihlavou, Rynárci a Slavonicích,“ jmenuje závěrem Pařil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Poskytl Jurič Pařil

Štítky píseň, poděkování, záchranáři, zdravotníci, hasič, zpěvák, Jurič Pařil, Telč, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedno velké díky patří vám. Hasič z Telče složil píseň zdravotníkům, kteří mu vloni hodně pomohli | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.