Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rekonstrukce v Hybrálecké ulici bude pokračovat. Řidiči místem neprojedou, musí po objížďce

Už za pět dní, tedy v pondělí 25. března, se do Hybrálecké ulice v Jihlavě po zimní pauze vrátí stavební dělníci. Lidé se zde dočkají nového chodníku a také třeba vodovodu. Vše bylo mělo být hotové do konce letošního října.

Nový chodník bude dlouhý  zhruba 325 metrů, v ulici také přibude 13 sloupů veřejného osvětlení. V plánu je i kompletní rekonstrukce stávající komunikace. „V rámci oprav necháme vybudovat také 385 metrů nového vodovodu společně s propojkami mezi ulicemi Hybrálecká a Červené Domky včetně napojení na stávající dešťovou kanalizaci,“ uvedl Pavel Svoboda z odboru rozvoje města.

Místem, kde bude rekonstrukce probíhat, řidiči neprojedou. Ulice bude uzavřena a pro vozidla je nachystaná objížďka. Povede po ulicích Romana Havelky a Okrajová. „Obyvatelům ulice bude průjezd po domluvě umožněn,“ doplnil Pavel Svoboda. Chodci budou moci ulicí Hybrálecká během oprav procházet. Bude ale nutné, aby dbali zvýšené opatrnosti.

„Rekonstrukce by měla být hotová dokonce října letošního roku a cena je vyčíslena na téměř 27 milionů korun bez DPH. Nový chodník a veřejné osvětlení bude spolufinancováno dotací z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 4 miliony korun. Výměnu stávajícího povrchu komunikace bude financovat Krajská správa a údržba silnic a vyjde na téměř jeden milion korun bez DPH," dodala za tiskové oddělení na jihlavské radnici Lucie Maxová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky rekonstrukce, ulice, objížďka, trasa, chodník, vodovod, Hybrálecká, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce v Hybrálecké ulici bude pokračovat. Řidiči místem neprojedou, musí po objížďce | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.