Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vyšetřování nechápeme. Za Lukášem Velevem plně stojíme, říkají kolegové odvolaného ředitele nemocnice

Rada Kraje Vysočina dnes dopoledne během svého mimořádného zasedání z funkce odvolala ředitele Nemocnice Jihlava Lukáše Veleva, kterého soud kvůli podezření z korupce poslal ve středu do vazby. Novým ředitelem bude technický náměstek nemocnice Alexander Filip. K situaci se dnes odpoledne vyjádřila Nemocnice Jihlava, která za teď již bývalým ředitelem plně stojí. Lukáš Velev stál v čele Nemocnice Jihlava od roku 2010.

Vyjádření Nemocnice Jihlava, které stojí na webu tohoto zdravotnického zařízení, přinášíme v plném znění. 

Našeho ředitele Lukáše Veleva, který řídí nemocnici již čtrnáct let, známe jako energického a pracovitého člověka, za jehož působení Nemocnice Jihlava prošla fází stabilizace a následně nebývalého rozkvětu. Dokázal přetvořit nemocnici do formátu krajské centrální nemocnice.

Současné vyšetřování s podezřením na manipulace zakázek z dotačního programu nechápeme. PČR vedení nemocnice ani žádné bližší vysvětlení nepodala. Vycházíme pouze z informací v médiích a naší dlouholeté zkušenosti s panem ředitelem z jeho profesního působení a jeho kreditu.

Tak jak jej známe, nedovedeme si představit, že by se obohacoval na úkor nemocnice. Veškerá výběrová řízení na vybavení přístroji, léky a zdravotní pomůcky za celá léta jeho působení, probíhala transparentně dle zákona a pod kontrolou orgánů zřizovatele vždy ve prospěch nemocnice.

Rada Kraje Vysočina odvolala ředitele jihlavské nemocnice Lukáše Veleva

Rada Kraje Vysočina odvolala ředitele Nemocnice Jihlava Lukáše Veleva, kterého soud kvůli podezření z korupce poslal ve středu do vazby. Novým ředitelem bude technický náměstek nemocnice Alexander Filip. Rada zároveň rozhodla, že v nemocnicích,...

Do vyšetření celého jeho podílu na obvinění bereme pana ředitele jako člověka, který se žádných manipulací se zakázkami nedopustil. Stojíme za ním jako za ředitelem a také za člověkem.

Chtěli bychom rovněž ubezpečit pacienty, kteří čerpají služby naší nemocnice, že se toto vyšetřování žádným způsobem nedotkne péče o jejich zdraví. Zároveň chceme ubezpečit zaměstnance, že budeme dál pokračovat ve své práci.

Další postup koordinujeme se zřizovatelem nemocnice s Krajem Vysočina.

Vedení Nemocnice Jihlava

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky ředitel, odvolání, kauza, vyšetřování, policie, nemocnice, prohlášení, Lukáš Velev, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyšetřování nechápeme. Za Lukášem Velevem plně stojíme, říkají kolegové odvolaného ředitele nemocnice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.