Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Strážníci v Jihlavě budou mít nového šéfa. Jan Frenc odchází do důchodu

Jihlavští městští strážníci budou mít od 1. března 2024 nové vedení. Dosavadní ředitel Jan Frenc odchází do důchodu. Jihlavští zastupitelé na svém včerejším zasedání schválili jmenování nového ředitele. Je jím devětapadesátiletý Stanislav Maštera, který Frence doteď zastupoval.

Výběrové řízení na nového ředitele proběhlo letos v listopadu, komise vybírala mezi čtyřmi uchazeči. A jako vítěze určila právě Stanislava Mašteru. Ten u jihlavské městské policie pracuje již třicet let. „A od roku 1997 zastává funkci zástupce ředitele,“ dodal mluvčí Jihlavy Radovan Daněk.

„Jsem rád, že město bude mít pokračovatele, který naváže na práci pana Frence. Myslím si, že městská policie to nemá vůbec jednoduché. Práce s nepřizpůsobivými a třeba opilými lidmi není vůbec jednoduchá a v Jihlavě se to daří dělat dobře,“ pochválil opoziční zastupitel Libor Kuchyňa (STAN) a z poslední doby zmínil to, že se strážníkům podařilo vyřešit popíjení alkoholu u skupin lidí na jednom z míst v Erbenově ulici. Podobný názor v debatě ohledně nového ředitele vyjádřil i zastupitel Zdeněk Faltus (ANO).

„Chtěl bych poděkovat dosavadnímu řediteli panu Francovi za jeho přístup a lidské jednání a za jeho vysokou odbornost. A panu Mašterovi bych popřál hodně úspěchů,“ přidal se k diskutujícím opoziční zastupitel Petr Paul.

Nového ředitele Stanislava Mašteru podpořilo při hlasování 34 zastupitelů, jedna zastupitelka se zdržela hlasování.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava

Štítky strážníci, městská, policie, vedení, ředitel, Stanislav Maštera, Jan Frenc, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci v Jihlavě budou mít nového šéfa. Jan Frenc odchází do důchodu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.