Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Do Jihlavy dorazil advent, rozsvítil se vánoční stromeček. Na náměstí je opět ledový ovál a nově i vyhlídkové kolo

Na jihlavském Masarykově náměstí se v neděli podvečer poprvé rozzářil vánoční stromeček. Pravou vánoční atmosféru však kromě hudební produkce z pódia dotvářely i další prvky jako adventní vesnička se stánky, betlém, kluziště okolo morového sloupu, nebo nově i vyhlídkové kolo.

Na Masarykově náměstí už roste konstrukce na kluziště, bruslaři mohou nastoupit od 3. prosince

Okolo Mariánského sloupu na Masarykově náměstí se od úterý buduje konstrukce, která ponese kluziště. Bruslaři ho budou moci využít od 3. prosince, kdy je v plánu i rozsvěcení vánočního stromu.

Oficiální program na Masarykově náměstí začal v 15 hodin, ale jarmark s dobrotami nebo dárky bylo možné navštívit už dopoledne. Během dne se začala tvořit ledová socha, i tentokrát je to anděl. Když zu jsme u ledu, právě od neděle je možné zabruslit si nejen na oválu okolo morového sloupu, ale i na umělé ploše v parkánu Brány Matky Boží. 

S blížícím se hřebem celého dne začalo být na náměstí poněkud těsněji, v centru se mohlo vystřídat i několik tisíc lidí. Přesně v 16:45 pak přišlo kýžené odpočítávání a slavnostní rozsvícení vánočního stromu v horní části náměstí. Letošní smrk pochází z jihlavského sídliště Březinova a měří 12 metrů.

Líbí se vám letošní stromeček a adventní Jihlava?

Celkem hlasovalo123 čtenářů

Společně se stromem se rozsvítily další světelné instalace. Letos jsou nově nasvícené také hradební parkány a některé jihlavské dominanty. Osvětlené jsou vstupní brány, keře, stromy a objeví se i světelné sochy zvířat s digitální projekcí na hradby a kostely.

Jihlava bude mít poprvé v historii vánoční trolejbus. Bude vonět po vanilce, cestující v něm uslyší koledy

Jihlava bude mít vánoční novinku. Historicky vůbec poprvé do ulic vyjede vánoční trolejbus, který bude tematicky vyzdobený. První cestující ho vyzkouší na první adventní neděli 3. prosince, kdy se v Jihlavě poprvé rozzáří vánoční strom a nová...

O první adventní neděli se nezapomnělo se na bohatý kulturní program, na přistaveném podiu se vystřídalo několik interpretů, kteří jen podpořili slavnostní atmosféru. Novinkou v centru je osvětlené vyhlídkové kolo. To umožní pohlédnout na vánoční Jihlavu v poněkud jiné perspektivě. Nutno dodat, že o něj byl velký zájem, tvořily se fronty. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek, Karel Švec

Štítky Vánoce, Jihlava, advent, jarmark, rozsvěcení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Do Jihlavy dorazil advent, rozsvítil se vánoční stromeček. Na náměstí je opět ledový ovál a nově i vyhlídkové kolo | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.