Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ve věku 55 let zemřel Pavel Kloupar, zakladatel hudebního festivalu Sázavafest

Českou kulturní a hudební scénu zasáhla nečekaná rána. Ve věku 55 let ve čtvrtek těžké nemoci podlehl Pavel Kloupar, zakladatel Sázavafestu, jednoho z nejvýznamnějších hudebních festivalů na Vysočině.

O úmrtí informovala ve čtvrtek večer na Facebooku jeho bývalá partnerka Iva Lecká, která je matkou jeho syna. „Je mi strašně líto, ze jeho cesta byla tak krátká. Bolí to, těžko se s tim smiřuje. Vzpomínky zůstávají,“ vyznala se.

„Vy všichni, kdo jste Pavla znali a meli ho radi, protože on byl strašně hodnej člověk, věnujte mu tichou vzpomínku. Byl to fajn chlap a i kdyz to někdy bylo vedle něj zatraceně těžký, jsem ráda, ze byl součástí té mojí cesty. A ze tady zůstavá v našem synovi, tohle se mu totiž opravdu povedlo,“ uzavřela Iva Lecká.

Na skon svého zakladatele zareagoval na sociálních sítích i samotný festival Sázavafest: „Vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině. Jeho odkaz bude žít dál v každém tónu, smíchu a v každém setkání na našem festivalu.“

Pavel Kloupar pořádal Sázavafest od roku 2000 nejprve jako jednodenní akci na podporu vozíčkářů. Akce se často přesouvala, na vrcholu byla okolo roku 2009, kdy na zpěváka Mobyho přijelo přes 20 tisíc lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / Petr Tureček

Štítky Pavel Kloupar, úmrtí, Sázavafest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve věku 55 let zemřel Pavel Kloupar, zakladatel hudebního festivalu Sázavafest | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.