Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

FOTO: Jsou krátce u policie a v pelhřimovské nemocnici už stihli hromadně darovat krev

Transfúzní oddělení pelhřimovské nemocnice v úterý 14. listopadu přivítalo skupinu policejních nováčků, kteří se rozhodli, že budou hromadně darovat krev. Pro většinu z nich to byla velká premiéra, takže šlo o takzvané prvodárce.

Skupinu dárců tvořili dopravní i pořádkoví policisté z celé republiky, kteří v současné době absolvují ve Vzdělávacím zařízení Jihlava základní odbornou přípravu. Doplnili je vyučující a další pracovníci zmíněného výukového centra.

Chodíte darovat krev?

Celkem hlasovalo162 čtenářů

„I když se jedná o úplné policejní nováčky, již od počátku policejní služby tito policisté dokázali naplnit beze zbytku heslo Pomáhat a chránit. Většina z nich byli prvodárci, kteří tak mohou být motivací pro další mladé lidi, kteří se zatím k dobrovolnému dárcovství krve nerozhodli,“ řekla k dárcům z řad policejních nováčků mluvčí policie Dana Čírtková.

Dvacet uniformovaných policistů a policistek 

Transfúzní oddělení v Pelhřimově zaplavilo dvacet policistek a policistů v policejních uniformách v úterý 14. listopadu a druhá asi patnáctičlenná skupina přijede do Pelhřimova o týden později, tedy v úterý 21. listopadu. Policisté i občanští zaměstnanci Policie České republiky jsou pravidelnými, mnohdy letitými dárci, kteří dochází na odběry podle potřeby v průběhu celého roku.

Dálniční policisté z Velkého Beranova hromadně darovali krev. Pro osm z nich to byla premiéra

Daruj krev, zachráníš život. Tímto heslem se řídí policisté dálničního oddělení ve Velkém Beranově, kteří ve čtvrtek 2. listopadu společně darovali krev v jihlavské nemocnici. Na odběr hromadně přišlo celkem 21 policistů a dvě civilní zaměstnankyně....

Do vzdělávacího zařízení nastupují úplní nováčci a naším úkolem je v rámci základní odborné přípravy tyto začínající kolegy dobře připravit na výkon služby na základních útvarech. Jsem velice rád, že společným darováním krve dneska prokázali, že se zařadili mezi kolegy, kteří dělají dobré jméno Policii České republiky. Společné darování může být velmi dobrou motivací pro další kolegy, nebo i potenciální dárce z řad veřejnosti, kteří se myšlenkou na darování krve zaobírali, ale k samotnému dárcovství se zatím neodhodlali,“ uvedl na adresu dárců – a sám jeden z nich - Martin Souček, ředitel Vzdělávacího zařízení Jihlava s tím, že darování krve je hlubokým projevem lidské solidarity, snahou pomoci druhým.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky dárce, krev, pomoc, zdraví, transfúzní, prvodárce, policie, nemocnice, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jsou krátce u policie a v pelhřimovské nemocnici už stihli hromadně darovat krev | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.