Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Počasí na týden: V ČR bude dál nadprůměrně teplo, od úterý meteorologové hlásí přeháňky a déšť

V Česku bude dál nadprůměrně teplo. Teploty se budou v týdnu šplhat až k 18 stupňům Celsia, od úterý se čekají přeháňky nebo déšť. Vyplývá to z předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Průměrná teplota pro nynější týden z let 1991 až 2020 je pod osmi stupni Celsia.

„Příliv teplejšího vzduchu od jihozápadu pokračuje, a tak při převážně slunečném počasí teploty vzduchu dnes vystoupí na příjemných 14 až 18 stupňů Celsia," uvedl k dnešnímu počasí ČHMÚ na facebooku. 

K 18 stupňům Celsia se teploty vedle dneška mohou dostat také v úterý na východě Česka. Do poloviny týdne se mírné ochladí, ve středu předpověď počítá s nejvyššími denními teplotami kolem 15 stupňů. Ve čtvrtek a v pátek se maxima mají posunout na 16 stupňů Celsia a o víkendu ještě o stupeň výš.

Po dnešku beze srážek meteorologové od úterý čekají déšť nebo přeháňky, v úterý se mohou ojediněle objevit i bouřky. Počasí se srážkami bude pokračovat i během podzimních školních prázdnin od čtvrtka a také o víkendu. V některých dnech mohou být i mlhy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, týden, předpověď, meteorologové, ČHMÚ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí na týden: V ČR bude dál nadprůměrně teplo, od úterý meteorologové hlásí přeháňky a déšť | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.