Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lidé volají na policii, že se vypouští rybníky v Jihlavě. Není to nutné, o všech výlovech víme, říká radnice

Město Jihlava je vlastníkem 49 rybníků a hasičských nádrží, o které se stará. Nyní odstartovala sezona výlovů, které lidé nemusí nahlašovat policii. K tomu teď nedávno došlo u rybníka Za Prádelnou v Pístově u Jihlavy.

„Volala mi včera policie, zdalipak víme, že se nám vypouští rybník, tak chci informovat, že víme,“ sdělila vedoucí vodohospodářského oddělení odboru technických služeb (OTS) magistrátu města Jihlavy Ladislava Kružíková.

Jak ji doplňuje Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů, lidé tedy vypouštění rybníků tedy nemusí hlásit policii ani magistrátu. Všechny výlovy jsou koordinované odborníky a budou pokračovat přes celý podzim až do prvních mrazíků, během kterých výlovy přestanou. „Těsně před zimou by totiž mohlo dojít k úmrtí žab a jiných chráněných organismů," vysvětluje Aneta Hrdličková. 

Vodní plochy ve vlastnictví města 

Město Jihlava vlastní například rybník v Zoo Jihlava, U Skalky, Vojenský, Pávovský, Návesní v Sasově, Matajch a Dolní Motaj v Hruškových Dvorech, požární nádrž v Popicích, Návesní v Kosově, Maškův a Luční rybník v Pístově, Brigádník či Horní Bradlo na Hosově, Šobrův rybník ve Vysoké, rybník Střelnice a Podkova ve Vílanci, rybník Pančava nebo třeba rybník Heroltice. Největší výměru (147 629 m2 ) má Pávovský rybník. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Město Jihlava

Štítky výlov, podzim, sezona, vlastník, město, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé volají na policii, že se vypouští rybníky v Jihlavě. Není to nutné, o všech výlovech víme, říká radnice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.