Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Meteorologové: První polovina týdne proprší, na víkend by se mělo opět oteplit až na 28 stupňů

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) dnes vydali předpověď počasí na nadcházející týden. Až do středy počítejme s chladným a deštivým počasím. Zlomit by se to mělo ve čtvrtek, kdy se obloha vyjasní a začne se oteplovat.

Dnes a zítra se nám budou hodit deštníky. Meteorologové předpovídají zataženou oblohu s deštěm nebo přeháňkami na většině území. „Večer se ojediněle vyskytnou vydatnější srážky, v Čechách zejména intenzivní déšť, na Moravě později silné bouřky," říkají meteorologové. Teploty se budou v různých částech republiky lišit. Na západě naměříme jen kolem 15 stupňů, na východě rtuť teploměru vyšplhá až k tropické třicítce.

Také v úterý bude zataženo, s deštěm na většině území. Bouřky už by měly být jen východě, mohou být ale i silné. Ve středu bude ještě obloha zatažená, ale k večeru se začne vyjasňovat. Nejvyšší teploty se v oba dny budou držet pod 20 stupni, na východě může být o něco tepleji.

Obloha by se měla vyjasňovat na polojasno ve čtvrtek, přeháňky se vyskytnou jen ojediněle a k večeru jich bude ubývat. V pátek bude jasno až polojasno, s teplotními maximy okolo 25 stupňů.

Podle meteorologů bude příjemný víkend, který by měl být ve znamení jasné až polojasné oblohy. Nejvyšší denní teploty budou 23 až 28 stupňů Celsia.

Začátek týdne na Vysočině 

Na Vysočině by mělo dnes i zítra pršet, místy počítejme i s bouřkami. Teploty se budou držet zhruba mezi 18 stupni Celsia. 

Ohodnoť článek

Foto _Alicja_/pixabay | Zdroj ČHMÚ, ČTK

Štítky počasí, týden, předpověď, meteorologové, srážky, déšť, teplota, léto, srpen, ČHMÚ, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové: První polovina týdne proprší, na víkend by se mělo opět oteplit až na 28 stupňů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.