Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Skauti opět dovezou Betlémské světlo. Odnést domů si ho můžete už tuto sobotu

Již po sedmadvacáté přinesou skauti v době Vánoc do České republiky Betlémské světlo. Tato novodobá tradice se za čtvrt století stala výraznou součástí slavení vánočních svátků v mnoha rodinách a přináší mnoho radosti jak skautským kurýrům, tak i příjemcům z řad široké veřejnosti. Betlémské světlo si tento rok lidé mohou vyzvednout tuto sobotu 17. prosince.

Myšlenka předávání Betlémského světla vznikla v Rakousku jako součást charitativní akce. Následné předávání křehkého plamínku se díky skautským organizacím odtud rozšířilo do dalších zemí, a to nejen po celé Evropě.

Betlémské světlo dorazilo z Vídně do Brna v sobotu 10. prosince v 18:39 vlakem RJ 370 Joseph Haydn. A tuto sobotu budou skauti vlaky rozvážet vlaky po České republice. 

Předávání Betlémského světla se i letos zúčastní také jihlavští skauti, kteří se světlem do Jihlavy zamíří z Brna rychlíkem R 668 Rožmberk (v 9:18 na Hlavním vlakovém nádraží nebo v 9:29 na nádraží Jihlava - město). Podrobný rozpis příjezdu všech vlaků se skauty najdete zde.

Plamínek Betlémského světla si budou moci lidé vzít do svých domovů i v kostelích na Vysočině, na mnoha místech také na Štědrý den. Místa, na kterých si lidé mohou světlo vyzvednout, stejně jako různé doprovodné akce a bližší informace, budou průběžně zveřejňovány na www.betlemskesvetlo.cz.

Foto Středisko Divočáci Jihlava

Štítky Betlémské světlo, Vánoce, Česko, Brno, Joseph Haydn, Rakousko, Evropa, Jihlava, Vídeň, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skauti opět dovezou Betlémské světlo. Odnést domů si ho můžete už tuto sobotu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.