Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Třešť nechá do října osadit kamerový systém. Třeba v centru, u stadionu nebo na vlakové zastávce

Radnice v Třešti na Jihlavsku chce do konce října zprovoznit kamerový systém, který bude kontrolovat dvě desítky veřejných míst. Kamery budou osazené v centru, u fotbalového stadionu a dalších sportovišť nebo na vlakové zastávce. Záznamové zařízení bude na policejním obvodním oddělení, řekl starosta Vladislav Hynk (KDU-ČSL). Městskou policii Třešť nemá.

V Třešti s 5400 obyvateli zatím žádný oficiální kamerový systém není. „Obdobně velká města kamerové systémy provozují," řekl starosta Vladislav Hynk. Předpokládá, že kamery budou sloužit jednak jako prevence, a také, že záznamy pomohou objasňovat například případy poškozování městského i jiného majetku.

Radnice teď začíná vybírat dodavatele zařízení, podle předpokladu to bude stát okolo 400 tisíc korun. „Poptáváme pouze samotné kamery a záznamové zařízení. Sami dokončíme optická připojení a elektřinu na ta jednotlivá místa," řekl starosta. Kamery budou napojené na záznamové zařízení pomocí optické sítě, která už v Třešti funguje dlouho.

K záznamům z kamer bude mít podle starosty přístup jen policie. „Až dokončíme výběrové řízení, tak dotáhneme i nějakou smlouvu s policií," uvedl. V centru Třeště budou kamery sledovat například autobusové nádraží, okolí nedávno rekonstruované bývalé školy na náměstí, supermarketu, městského úřadu nebo kostela.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky kamera, systém, bezpečnost, policie, správa, Třešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třešť nechá do října osadit kamerový systém. Třeba v centru, u stadionu nebo na vlakové zastávce | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.