Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Další chovatelský úspěch v jihlavské zoo, v pondělí se narodilo mládě zebry Burchellovy

Krátce poté, co se v jihlavské zoologické zahradě narodily tři mláďata hyeny žíhané, slaví místní chovatelé další úspěch. V pondělí odpoledne se u zeber Burchellových narodila klisnička. Odchov dalších zeber se přitom očekává ještě v průběhu tohoto roku.

„Můžeme pochlubit dalším přírůstkem. Máme první mládě u našich zeber,“ oznámila radostnou novinku Simona Kubičková, vedoucí marketingového oddělení v jihlavské zoo. Malá klisna zebry Burchellovy (Equus quagga burchellii) je prvním letošním přírůstkem ve výběhu africké savany, narodila se v pondělí v odpoledních hodinách. „Předpokládáme, že mladá zebra nebude dlouho sama, protože přírůstky čekáme i u dalších klisen,“ informuje Kubičková.

Zebra Burchellova dříve nazývaná damarská, žije na savanách jižní Afriky. Rozšíření této zebry je od jižní Angoly, přes Namibii, Botswanu až do Swazijska. Je nejsvětlejším poddruhem stepní zebry, pro nějž jsou typické světlé končetiny téměř bez pruhů. Má nižší počet širších pruhů, mezi kterými jsou světlejší šedé pruhy, a černé pruhy zasahují z boků i na břicho. Ve srovnání s jinými druhy zeber mají zebry Burchellovy jemnější hlavu. Žije v rodinných stádech o pěti až deseti jedincích vedených dospělým hřebcem.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Simona Kubičková, Zoo Jihlava | Zdroj Zoo Jihlava

Štítky Zoo Jihlava, mládě, zebra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další chovatelský úspěch v jihlavské zoo, v pondělí se narodilo mládě zebry Burchellovy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.