Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Hygienici stále nedoporučují koupání v hornocerekvickém lomu. Teď zjišťují, proč je voda znečištěná

Hygienici z Kraje Vysočina i nadále upozorňují na špatnou vodu v lomu v Horní Cerekvi. Voda v této přírodní ploše stále obsahuje zvýšené množství bakteriálního znečistění. Tento lom proto není vhodný ke koupání, i nadále zůstává zařazený do červené kategorie. Krajští hygienici ve spolupráci s obcí Horní Cerekev zjišťují možný zdroj znečištění.

Minulý týden bylo zjištěno bakteriální znečištění v Lomu Horní Cerekev. „Proběhl kontrolní odběr vzorků, které prokázaly, že znečištění stále trvá. Tato koupací plocha je zařazena do červené kategorie „voda nevhodná ke koupání“, protože voda obsahuje množství bakterií intestinálních enterokoků a Escherichia coli nad doporučené hodnoty, které mohou způsobit zdravotní problémy,“ uvádí Milan Brychta, ředitel Odboru hygieny obecné a komunální Krajské hygienické stanice kraje Vysočina (KHSV).

Krajští hygienici koupání v této vodě nedoporučují hlavně citlivým jedincům.

„Průběžné výsledky monitoringu koupacích vod v Kraji Vysočina jsou umístěny na webových stránkách KHSV. Zjišťování kvality koupací vody se provádí dle stanoveného harmonogramu minimálně každých 14 dní. V případě zjištění zhoršení kvality se odběr vzorků vody provádí častěji,“ informovala novináře mluvčí KHSV Jana Böhmová.

Podle aktuálních výsledků má zhoršenost kvalitu vody také rybník Kachlička na Havlíčkobrodsku. Po koupání zde by se lidé měli osprchovat.


 

Ohodnoť článek

Foto kamsevydat.cz

Štítky koupání, vodní, plocha, znečištění, kontrola, test, sezona, léto, lom, Horní Cerekev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici stále nedoporučují koupání v hornocerekvickém lomu. Teď zjišťují, proč je voda znečištěná | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.