Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Děti v Jihlavě se dnes zapojily do Mírového běhu. Nejvíc jich bylo ze ZŠ Kollárova a Křížová

Asi sto dětí z krajského města Vysočiny se dnes zúčastnilo štafetového Mírového běhu. Jak dnes informovala jihlavská radnice, jeho posláním je vytvářet a šířit atmosféru přátelství, míru a porozumění. Malí běžci si mohli vyzkoušet běh s hořící pochodní.

Nejvíc žáků, kteří se dnes do běhu v Jihlavě zapojili, bylo ze základních škol Kollárova a Křížová. Běhu se aktivně zúčastnil i primátor Petr Ryška. „Rád jsem podpořil myšlenku, aby se Jihlava stala etapovým městem tohoto běhu. Běží se napříč republikou z Polska do Německa a Jihlava na mapu běhu určitě patří,“ vyjádřil se primátor Jihlavy Petr Ryška. 

Mírový běh v ČR probíhá od 8. do 20. června 2023. Je organizován sportovci a dobrovolníky z občanského sdružení Peace Run. Při zajišťování běhu i doprovodných akcí spolupracují se zástupci měst a obcí, školami a různými místními organizacemi.

Pro malé účastníky byl připraven také doprovodný program určený zejména žákům ve věku od 8 do 12 let. Malí běžci si mohli vyzkoušet běh s hořící pochodní, kterou po celé trase nese mezinárodní tým běžců.

Na řadě je Nová Bystřice a České Budějovice 

„Jejich bezpečnost při běhu jihlavskými ulicemi zajišťovali strážníci městské policie na elektrokolech," doplnil za jihlavskou radnici její mluvčí Radovan Daněk s tím, že do Jihlavy přiběhla štafeta Mírového běhu z Poličky ve východních Čechách a z Vysočiny míří na jih Čech do Nové Bystřice a Českých Budějovic.  

Ohodnoť článek

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky běh, mír, etapa, sport, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti v Jihlavě se dnes zapojily do Mírového běhu. Nejvíc jich bylo ze ZŠ Kollárova a Křížová | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.