Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Svíčka za zesnulé. Jihlavský hospic chystá v parku vzpomínkový rituál s koncertem

Také letos chystá jihlavský Domácí hospic Bárka vzpomínkové setkání pro pozůstalé. Tentokrát se více otevře veřejnosti a uskuteční se v parku Gustava Mahlera. Pokud vás tato akce zajímá, pak si do kalendáře poznamenejte úterý 30. května od 17 hodin.

Součástí programu bude mimo jiné koncert folk rockové kapely Epydemye a nebude chybět ani vzpomínkový rituál. 

„Na ty, o které jsme pečovali, nezapomínáme. Přijďte se potkat s těmi, kteří s vámi ušli kousek cesty při doprovázení někoho z vašich blízkých, společně zavzpomínat a sdílet své radosti i starosti,“ zve do jihlavského parku Gustava Mahlera Markéta Brestovská, vedoucí mobilního hospice Bárka. Zároveň dodává, že na koncert může přijít kdokoliv kolemjdoucí. „Každý, kdo se zúčastní, může přispět na činnost domácího hospice Bárka dobrovolným příspěvkem," dodává Marek Mašát, koordinátor propagace v Oblastní charitě Jihlava. 

Zapálení svíčky na lodičce 

Pracovníci Bárky připravili pro účastníky vzpomínkového setkání i tradiční vzpomínkový rituál. Letos půjde o zapálení svíčky na lodičce. „Lodičku „Bárku“ se svíčkou může po parkovém jezírku poslat kdokoliv, kdo chce symbolicky uctít památku někoho zesnulého,“ přibližuje letošní podobu rituálu Markéta Brestovská.

Jak dodal mašát, květnové vzpomínkové setkání má za cíl nejenom zavzpomínat na blízké, kteří nás opustili, potkat se znovu s pracovníky hospice, ale i prezentovat činnost hospicové služby společnosti a více se otevřít veřejnosti.

„Součástí naší práce je i péče o ty, kteří doprovázeli někoho ze svých blízkých, ale zůstávají. Často se svými vzpomínkami, smutky ale i nadějí. Chceme jim proto dát prostor, aby mohli vzpomínat v bezpečném a přívětivém prostředí,“ dodává závěrem Brestovská.

Ohodnoť článek

Foto truthseeker/pixabay | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky podpora, Bárka, koncert, Charita, hospic, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svíčka za zesnulé. Jihlavský hospic chystá v parku vzpomínkový rituál s koncertem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.