Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Také domácnosti v Jihlavě navštíví statistici. Budou se zajímat o životní podmínky obyvatel

Více než 11 tisíc domácností v ČR v těchto dnech navštíví statistici, Jihlavu nevyjímaje. Tentokrát se zaměří hlavně na životní podmínky. Domácnosti vybral náhodně počítač.

„Smyslem akce je získat dlouhodobě srovnatelné údaje o sociální a ekonomické situaci obyvatel v celkem 34 evropských zemích. Dalším cílem je dostat data pro výpočet ukazatelů peněžní a materiální chudoby,“ vysvětlila ředitelka Krajské správy Českého statistického úřadu (ČSÚ) v Jihlavě Jitka Číhalová.

Statistici v období od 4. února do 18. června 2023 navštíví 11 360 domácností, ty náhodně vybral počítač. Dotazníkové šetření proběhne na celém území ČR. „Aktivní účast občanů na tomto významném statistickém šetření a jejich ochota spolupracovat je nesmírně důležitá. Umožní v zájmu nás všech získat řadu důležitých informací o sociální situaci domácností v Česku, které nejde jiným způsobem zjistit,“ dodala Číhalová.

Terénní pracovníci zapojení do šetření u sebe budou mít průkaz tazatele a zároveň průkaz zaměstnance ČSÚ nebo doklad totožnosti. Ve všech fázích zpracování je zaručena anonymita zjištěných údajů a získaná data budou důsledně chráněna. „Český statistický úřad plně respektuje evropský právní rámec ochrany osobních údajů (GDPR) a jedná v souladu s ním,“ upozornila Jitka Číhalová.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tumisu/pixabay | Zdroj Ježkovy oči

Štítky statistik, statistika, dotazník, šetření, průzkum, sociální, podmínka, život, žití, domácnost, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také domácnosti v Jihlavě navštíví statistici. Budou se zajímat o životní podmínky obyvatel | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.