Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sametový listopad v Jihlavě: Ohňová show, lampionový průvod a koncert v DKO

Jihlava si na dnešek připravila akci s názvem Sametový listopad v Jihlavě. Událost se koná u příležitosti dnešního státního svátku Den boje za svobodu a demokracii. Sametový listopad bude zahájen v areálu Český mlýn, zakončen bude v jihlavském Domu kultury a odborů.

Ve 14.30 akci zahájí setkání u klíčů v areálu Český mlýn. Právě zde byla přesně před rokem odhalena socha s názvem Klíče (fotogalerie je k vidění ZDE). Od 15 hodin proběhne slavnostní akt a hraní pro malé i velké návštěvníky. V Českém mlýně bude program až do 16 hodin.

Od 17 hodin se akce přesune na Masarykovo náměstí, kde si u horní kašny lidé připomenou výročí sametové revoluce. Program zde zpestří ohňová show v podání hned dvou skupin. Následovat bude lampionový průvod. Trasa dlouhá necelé dva kilometry je vhodná i pro rodiče s kočárky. Povede z Masarykova náměstí Farní ulicí, přes hradební parkán, Minoritské náměstí a vrátí se zpět na Masarykovo náměstí.

Program Sametového listopadu vyvrcholí v 18 hodin v jihlavském DKO, kde se představí Symfonický orchestr při ZUŠ Jihlava a s ním i TUTTI. Vstupné na koncert je 50 korun, děti a studenti mají vstup zdarma.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Jihlava, mlýn, koncert, Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva, lampion, kultura, Sametová revoluce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sametový listopad v Jihlavě: Ohňová show, lampionový průvod a koncert v DKO | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.