Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V jihlavském Motorpalu pokračují změny ve vedení. Výrobním ředitelem je Milan Uhrin

V jihlavské strojírenské společnosti Motorpal, která je kvůli dluhům v reorganizaci, pokračují změny managementu zahájené zkraje roku. Výrobním ředitelem tohoto podniku produkujícího vstřikovací zařízení vznětových motorů se počátkem listopadu stal Milan Uhrin (38). ČTK to dnes sdělil mediální zástupce společnosti Karel Samec. Motorpal ve svých čtyřech závodech zaměstnává kolem 1300 lidí.

„Nový manažerský tým Motorpalu je nyní mixem lidí z firmy samotné a nově příchozích odborníků z oboru,“ uvedl Samec.

Motorpal se dostal do insolvenčního řízení v lednu, návrh na jeho zahájení podala sama firma. Soud podniku následně povolil reorganizaci.  Reorganizační plán, jímž chce Motorpal řešit své dluhy při zachování výroby, schválila v září potřebná většina jeho věřitelů a následně i insolvenční soud.

Další články mapující situaci v Motorpalu čtěte ZDE.

Vedení podniku se zkraje tohoto roku ujal Radim Valas, který figuruje v roli generálního ředitele a předsedy představenstva akciové společnosti. Ve stejné době se ředitelem nákupu a místopředsedou představenstva Motorpalu stal Lukáš Večeř a finančním ředitelem Petr Veselý.

Osmatřicetiletý Uhrin vystřídal na postu výrobního ředitele Motorpalu Petra Matějku. Před příchodem do Motorpalu byl Uhrin výrobním ředitelem firmy Jihlavan, předtím působil kupříkladu jako manažer výroby v podniku ACO Industries nebo jako ředitel a jednatel slovenské pobočky General Electric, uvedl Samec.

Motorpal vyrábí v Jihlavě, Jemnici, Batelově a Velkém Meziříčí vstřikovací systémy pro dieselové motory a přesné díly pro automobilový průmysl. Plán na reorganizaci firmy obsahuje vstup strategického investora Moto Capital, za nímž stojí podnikatel Grzegorz Hóta. Zářijové schválení reorganizačního plánu také vedení podniku umožnilo přistoupit k avizovanému plošnému navýšení mezd pracovníků o tři procenta.

Autoři | Foto www.kpria.cz

Štítky Motorpal, Petr Veselý, General Electric, Jihlavan, MOTO CAPITAL a.s., ACO Industries k.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavském Motorpalu pokračují změny ve vedení. Výrobním ředitelem je Milan Uhrin | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.