Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlavští strážníci pomohli ženě, která upadla na náměstí. Šlo o epileptický záchvat

Jihlavští strážníci na konci minulého týdne pomohli ženě, která znenadání upadla na Masarykově náměstí. Jelikož šlo o ženu, co trpí epilepsií, tak ihned přivolali lékařskou pomoc.

Sedmatřicetileté ženy, jež zničehonic upadla, si strážníci všimli během běžné pochůzky na Masarykově náměstí v Jihlavě. „Hlídka ji proto posadila na nejbližší lavičku a zkontrolovala, jestli není zraněná. Poté sedmatřicetiletá žena policistům řekla, že se léčí s epilepsií. Strážníci proto na místo přivolali zdravotníky. U ženy zůstali do jejich příjezdu," popsal Jan Frenc, ředitel jihlavské městské policie. 

Jak pomoci lidem při epileptickém záchvatu?

V případě, že se stanete svědky epileptického záchvatu, je důležité odstranit všechny předměty, které by mohly postižené osobě způsobit poranění. „V žádném případě nebraňte průběhu záchvatu. Na dotyčného si nijak nelehejte, ani mu neotevírejte násilně ústa. Mohli byste zbytečně ublížit jemu i sobě. Vyčkejte do konce záchvatu, po kterém většinou pacient nabyde vědomí. Pokud ne a bezvědomí přetrvává, zakloňte postižené osobě hlavu, zkontrolujte, zda dýchá a volejte záchrannou službu. Případně dotyčného položte na bok do stabilizované polohy. Tísňovou linku 155 volejte i v případě, jedná-li se o první záchvat, nakupení více záchvatů, nebo pokud se pacient zraní či přetrvává dezorientace,“ radí mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina Petr Janáček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Ježkovy oči

Štítky pomoc, žena, epilepsie, záchvat, strážníci, Jihlava, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští strážníci pomohli ženě, která upadla na náměstí. Šlo o epileptický záchvat | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.