Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hejtman Vysočiny Jiří Běhounek byl na třídenní pracovní cestě v Bělorusku

Plány konkrétních projektů spolupráce partnerů Kraje Vysočina a Minské oblasti na rok 2017 byly hlavním tématem pracovní cesty hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka v Bělorusku. Součástí programu s účastí významných podnikatelů Vysočiny byla i slavnostní recepce, kterou u příležitosti státního svátku - vzniku samostatného československého státu úspěšně uspořádalo Velvyslanectví České republiky v Běloruské republice.

Slavnostní recepce se stejně jako hejtman Jiří Běhounek zúčastnili vládní činitelé, představitelé státních institucí a regionálních správ, podnikatelé, významné osobnosti veřejného a kulturního života i představitelé diplomatických misí. Na slavnostním večeru byl prezentován Kraj Vysočina a úspěšná spolupráce obou regionů, stejně jako zúčastněné firmy z Vysočiny.

Spřátelený region navštívil hejtman Jiří Běhounek koncem října, aby podpořil pokračování hospodářské spolupráce, kooperaci ve zdravotnictví i intenzivní výměnu zkušeností v oblasti integrovaného záchranného systému.

„Stranou nezůstaly ani jednotlivé aktivity spolupráce v oblasti školství, mládeže a sportu, jako například turnaj české a běloruské mládeže v hokeji připravovaný na leden 2017 v Minsku nebo týdenní hokejová škola pro mladé hokejisty, která se má uskutečnit v srpnu 2017 na Vysočině. Jednali jsme také o zemědělství. Běloruské odborníky jsme v říjnu 2017 pozvali na Bramborářské dny,“ uvedl hejtman Jiří Běhounek s tím, že velkou pozornost věnovaly obě strany jednotlivým firmám, které byly na pracovní cestě zastoupeny, jako například zástupci společnosti PSJ, Pacovských strojíren, TTS nebo společnosti MEDIN.

Byl pro ně připravený speciální plán nebo v rámci programu bilaterální jednání a setkání, včetně konkrétních návrhů. Celá delegace se podívala do zahraničního unitárního podniku Kosvyk, prohlédla si historicko-kulturní muzeum-rezervace Zaslavl a navštívila i objekty agro-ekologické turistiky v Smolevyčském okresu.

Třídenního nabitého programu se osobně účastnil i velvyslanec České republiky v Bělorusku Milan Ekert. České hosty doprovázel předseda Minského oblastního výkonného výboru Semjon Borisovič Šapiro a nová vedoucí oddělení zahraničních a ekonomických vztahů Výboru pro hospodářství krajského výkonného výboru paní Olga Gavruk.

Kraj Vysočina spolupracuje s šesti partnerskými regiony. Minská oblast Běloruska je od října roku 2014 pátou spřátelenou oblastí Vysočiny.

Tisková zpráva | Zdroj Krajský úřad Kraje Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, Bělorusko, Jiří Běhounek, Česko, Československo, Milan Ekert, Medin, Minsk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman Vysočiny Jiří Běhounek byl na třídenní pracovní cestě v Bělorusku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.