Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve sbírce pro hospic bylo v Jihlavě rozdáno 3700 koláčů. Na nemocné půjde skoro čtvrt milionu korun

Během minulého týdne se v Jihlavě konala již tradiční dobročinná akce Koláč pro hospic. Nyní je již sečteno a výtěžek ze sbírky opět potvrdil to, že Jihlavané jsou opravdu štědří. Na činnost hospice lidé na 14 místech ve městě darovali téměř čtvrt milionu korun.

„Populární sbírka realizovaná na čtrnácti místech po Jihlavě, při představení DKO a v rámci Podzimního jarmarku na Masarykově náměstí přinesla nádhernou sumu ve výši 232 170 korun,“ informoval novináře koordinátor propagace v jihlavské Charitě Marek Mašát.

Přispět na péči o nevyléčitelně nemocně můžete ještě on-line formou, a to až do 31. října 2022. Jak na to? Stačí zavítat na webové stránky. Zde je platební brána, kde vyberete částku, kterou chcete přispět a nezapomeňte uvést Domácí hospic Bárka.

Lidé, kteří přispěli, si pochutnali na koláčcích různých příchutí od místních pekáren, nově i od SOŠ, SOU a ZŠ Třešť. Celkem jich předali pracovníci Charity a dobrovolníci přes 3 700.

„Máme velikou radost z krásného výsledku, který jsme ani nečekali. Doba je složitá a lidé pochopitelně šetří. Nakonec nás překvapila neuvěřitelná vlna štědrosti. Dokonce jsme měli obavu, zda budeme mít koláčů dostatek,“ sdělila Markéta Brestovská, vedoucí jihlavského Domácího hospice Bárka. Výtěžek poputuje na provoz mobilního hospice Bárka, který spadá pod Oblastní charitu Jihlava a pomůže zkvalitnit péči o nevyléčitelně nemocné.

„Děkujeme vám za velkou solidaritu a rovněž za krásná slova a podporu na stanovištích,“ dodala za své kolegyně Zuzana Šoukalová, primářka Domácího hospice Bárka.

Koláče prodávali zaměstnanci jihlavské Charity, do Koláče pro Bárku se navíc zapojili také dobrovolníci z řad veřejnosti a studentů. Tradičně dorazili studenti ze SOŠ Sociální u Matky Boží Jihlava a Vyšší odborná škola zdravotnická, ze Střední zdravotnické školy Jihlava a nově personálně vypomohli i studenti VŠPJ a klienti Následné péče Jihlava. „Jsme rádi, že se nám hlásí dobrovolníci a pomůžou nám na stanovištích zajistit chod sbírky,“ kvituje pomoc ochotných lidí Roman Mezlík, koordinátor Dobrovolnického centra Oblastní charity Jihlava.

Na dobrou věc mohli letos přispět třeba i zaměstnanci několika firem a institucí. „Potěšilo nás, že Domácí hospic Bárka přijel podpořit i předseda Senátu ČR pan Miloš Vystrčil,“ uvedla závěrem Markéta Brestovská.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Oblastní charita Jihlava | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Bárka, sbírka, pomoc, hospic, koláč, péče, charita, Jihlava, Miloš Vystrčil, Senát Parlamentu ČR, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Vyšší odborná škola zdravotnická, Třešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve sbírce pro hospic bylo v Jihlavě rozdáno 3700 koláčů. Na nemocné půjde skoro čtvrt milionu korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.