Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Barevný hasič místo šedivé posprejované zdi. Zastávku MHD na Bedřichově nově zdobí umělecké dílo

Mnohem hezčí pohled se už několik dní nabízí na trafostanici v Sokolovské ulici. Ze šedivé posprejované budovy na zastávce MHD se díky umu Filipa Klučiarovského stala atraktivní pocta hasičům, jejichž stanice leží kousek odtud.

Umělecká výzvu vyhlásilo město Jihlava na konci června, grafické návrhy mohli umělci zasílat do 20. července. „Trafostanice u zastávky MHD Ul. 5. května může mít mnohem větší potenciál než jenom napájení rozvodných sítí. Může totiž zpestřit Sokolovskou ulici a dostat do jihlavských ulic další umělecké vyjádření,“ vyzýval na začátku prázdnin tiskový mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk.

Zdi trafostanice a sídla jihlavských dobrovolných hasičů v novém. Vyzdobí je umělci z řad veřejnosti

Do 20. července přijímá město Jihlava návrhy grafického zpracování trafostanice na ulici Sokolovská. Na výzvu může zareagovat jakýkoliv umělec.

Jak uvedla koordiátorka výzvy Ivana Wiesnerová odboru školství, kultury a tělovýchovy, osmičlenná komise kromě samotného zkrášlení šedivé budovy upřesnostnila i tematické zaměření na nedalé sídlo dobrovolných hasičů Bedřichov.

Ze zaslaných čtyř návrhů se komisi nejvíce zalíbil ten od Filipa Klučiarovského ze studia Rivus. „Výsledné dílo je v o něco teplejších barvách, než byl původní návrh, prosvítalo totiž nevzhledné graffiti,“ dodala Ivana Wiesnerová

Radnice umělci zajistila úhradu nákladů na podkladové vrstvy, barvy a dalšího materiálu do výše 40 tisíc korun, stejně jako komunikaci a smlouvy se společností EG.D, které trafostanice patří. Dílo vznikalo od 7. do 9. září.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / Toulky Jihlavskem

Štítky trafostanice, umělec, umění, grafický, zastávka, MHD, Sokolovská, Jihlava, městská hromadná doprava, Bedřichov, umělecké dílo, EG.D

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barevný hasič místo šedivé posprejované zdi. Zastávku MHD na Bedřichově nově zdobí umělecké dílo | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.