Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Zdi trafostanice a sídla jihlavských dobrovolných hasičů v novém. Vyzdobí je umělci z řad veřejnosti

Do 20. července přijímá město Jihlava návrhy grafického zpracování trafostanice na ulici Sokolovská. Na výzvu může zareagovat jakýkoliv umělec.

„Trafostanice u zastávky MHD Ul. 5. května může mít mnohem větší potenciál než jenom napájení rozvodných sítí. Může totiž zpestřit Sokolovskou ulici a dostat do jihlavských ulic další umělecké vyjádření. A jak budou zdi trafostanice vypadat? To nám ukažte vy! Město nabízí plochy k výtvarnému ztvárnění a přijímá návrhy grafického zpracování," vyzývá mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk. 

Radnice umělcům zajistí úhradu nákladů na podkladové vrstvy, barvy a dalšího materiálu do výše 40 tisíc korun. „A dále upřednostňuje tematické zaměření na nedaleké sídlo dobrovolných hasičů Bedřichov. Hasičské téma není povinné, rádi bychom ale užitečnou práci dobrovolných hasičů zviditelnili a podpořili. Okresní sdružení hasičů Jihlava proto odmění tři návrhy podle vlastního výběru částkou 500 korun,“ uvedla koordinátorka výzvy Ivana Wiesnerová.

Pokud vás tato výzva zaujala, pak do 20. července můžete poslat svoje grafické návrhy. Přijímá je jihlavský odbor školství, kultury a tělovýchovy. Odborná komise má poté do 1. srpna čas na výběr jednoho návrhu, který se bude na stanici realizovat.

„Návrhy včetně profesního životopisu s uvedením referenčních děl zasílejte elektronicky (např. ve formátu .pdf) na e-mail ivana.wiesnerova@jihlava-city.cz nebo korespondenčně na adresu: Statutární město Jihlava - OŠKT, Mgr. Ivana Wiesnerová, U Mincovny 8 Jihlava," dodává mluvčí města Daněk. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky trafostanice, umělec, umění, grafický, zastávka, MHD, Sokolovská, Jihlava, dobrovolní hasiči, Bedřichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdi trafostanice a sídla jihlavských dobrovolných hasičů v novém. Vyzdobí je umělci z řad veřejnosti | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.