Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Skončilo výběrové řízení na stavbu multifunkční arény, vedení Jihlavy bude vybírat z pěti nabídek

Den, který byl několikrát odkládán, nadešel. Dneska v 10 hodin skončila lhůta pro podávání cenových nabídek na realizaci multifunkční arény, která nahradí dosluhující CZ LOKO Arénu. Představitelé města budou vybírat nejlepší z pěti možností.

Původní termín pro deadline podaných cenových nabídek byl stanoven na 31. března, ale po několika posunech se výběrové řízení ukončilo ve čtvrtek v 10 hodin. Pracovníci oddělení veřejných zakázek přijali celkem pět obálek s nabídkami firem na demolici stávajícího stadionu a stavbu Horácké multifunkční arény. 

Stále čekáme. Termín pro podání přihlášek na stavbu arény se opět prodloužil, demolice starého stadionu nejdříve v říjnu

Obálky zůstávají stále zapečetěny. Ani termín 29. června nebyl tím definitivním, do kdy uchazeči o demolici stávajícího zimního stadionu a výstavbu nové multifunkční arény mohli přihlásit do výběrového řízení. Nově je tento deadline posunutý na...

Do výběrového řízení šla radnice s předpokládaným rozpočtem okolo 1,3 miliardy korun bez daně, čemuž odpovídá i plánované financování - 600 milionů korun od města, 500 milonů od Kraje Vysočina a 300 milionů od Národní sportovní agentury. Výši dnešních, tedy skutečně podaných nabídek zatím nezveřejněna. Je otázkou, zda situace na stavebním trhu dovolí, aby se nabídky pohybovali blízko předpokládanému rozpočtu. 

„Předpokládám, že to ještě vylétne nahoru, takže nastane fáze modlení, o kolik to bude, jestli o 100 milionů, 200 milionů nebo třeba miliardu. Potom to bude o tom, co unese městský rozpočet,“ uvedl již dříve David Beke, jihlavský radní a manažer výstavby multifunkční arény.   

Nová aréna nebude sloužit jenom sportu. Z kulturně společenských a komerčních akcí bude možné arénu využít pro koncerty, divadlo, taneční soutěže, výstavy, kongresy, módní přehlídky, kino, apod. Kapacitu pro jednotlivé akce je možné variabilně upravovat a aréna umožní využití od menších akcí pro 500 diváků, přes standardní konfiguraci 5 750 diváků s volnou centrální sportovní plochou až po akce kulturní s kapacitou až pro 7 500 diváků.

Podle města musejí nabídky splňovat mnoho požadavků, teď musí být zejména podrobně zkontrolované. „Musí být prověřeno splnění zadávacích podmínek včetně kvalifikačních požadavků a řada dalších náležitostí. Tyto a další kroky si vyžadují samozřejmě čas," uvedl Beke ve čtvrtek. Ten počítá s tím, že i při rychlém postupu to bude trvat několik týdnů.

Právě následný časový harmonogram je také velkým otazníkem. Původně se stávající zimní stadion měl demolovat koncem srpna, už nyní víme, že to bude nejdříve v říjnu. „O dalších krocích budeme informovat veřejnost v průběhu příštího týdne, prosíme o trpělivost,“ uzavírá David Beke.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Jihlava, výběrové řízení, Národní sportovní agentura, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skončilo výběrové řízení na stavbu multifunkční arény, vedení Jihlavy bude vybírat z pěti nabídek | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.