Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Aplikace místo dotazníků. Jihlava spolupracuje se studenty na pocitové mapě, zmínili Prior i pocit strachu

Více než 700 podnětů od studentů zaznamenalo město Jihlava během trvání studentského projektu, který má za úkol vytvořit pocitovou mapu města. Aplikaci vytvořili jihlavští informatici.

Do mapové aplikace v uplynulých dnech zaznamenávali studenti jihlavské stavební průmyslovky například bariéry, obtěžující hluk, pocit strachu nebo naopak zajímavé výhledy a další hezká a inspirativní místa. 

Odkaz na zmíněnou pocitovou mapu města najdete ZDE

„V Jihlavě je komplikovanější doprava, jinak je to docela pěkné město. Díky aplikaci můžeme zjistit názor i těch lidí, kteří by se v tomto jinak neangažovali," myslí si jeden ze studentů jihlavské SŠ stavební Pavel Truhlář. 

Dalšímu ze zapojených studentů Lukáši Pokornému v Jihlavě stále chybí víc zeleně, nezapomněl zmínit i kontroverzní Prior na jihlavském Masarykově náměstí. „Pořád je to pohled na obří plochu, kde toho moc není kromě stánků a obřího Prioru. Nejvíc bych ocenil zazelenění Prioru, to by mohlo hodně pomoct, ale nevím, jak by se to mohlo udělat," přidal další názor Lukáš Pokorný. 

Mapovou aplikaci ocenila učitelka zmíněné střední školy Jana Svobodová. Líbí se jí hlavně proto, že se mladí lidé zajímají o rozvoj města, i když to tak třeba nemusí na první pohled vypadat. „Tato aplikace je pro ně výborná. Je daleko srozumitelnější, daleko rychlejší, mají i zpětnou vazbu. Rozumí tomu a nemusí nic psát," pochvaluje si Jana Svobodová. 

Student Lukáš Pokorný oceňuje hlavně pohodlnost aplikace a uživatelskou srozumitelnost. „Je to jednoduché, pár tlačítky se dá aplikace stáhnout, dá se tam odpovědět. Dají se tak hromadně shromažďovat informace bez toho, aniž by se musely dělat dotazníky a podobně," dodává Pokorný. 

Za dobu trvání studentského projektu se v pocitové mapě objevilo už více než 700 zaznamenaných podnětů. „Město Jihlava mapu využije při opravách ulic, obnově památek, a také při revitalizaci Masarykova náměstí," vysvětluje závěrem mluvčí Jihlavy Radovan Daněk. 

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky mapa, pocitová, aplikace, vývoj, spolupráce, student, město, Jihlava, Lukáš Pokorný, Jana Svobodová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aplikace místo dotazníků. Jihlava spolupracuje se studenty na pocitové mapě, zmínili Prior i pocit strachu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.