Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kdyby to šlo, dám vám deset hlasů. Expremiér Babiš s obytňákem zavítal i na Vysočinu, podávaly se koláče

Bývalý premiér Andrej Babiš dorazil se svým obytným vozem i na Vysočinu. Svůj středeční program začal v Počátkách, své příznivce pak pozdravil v Batelově, aby krátce po poledni navštívil i krajské město. Setkání tentokrát probíhala klidně, žádné transparenty ani hlasité protesty se nekonaly. Nemohla chybět autogramiáda a rozdávání kšiltovek, Babišových publikací či sladkostí.

Ráno byl v Počátkách na Pelhřimovsku přivítán chlebem a solí. Další jeho zastávkou byl Batelov na Jihlavsku, kam přijel coby samotný řidič krátce po půl 11. V prostoru u místního kulturního domu chvíli před jeho příjezdem netrpělivě čekala zhruba stovka lidí, převážně šlo o seniory. „Já mu tak držím palce. Hezky by navázal na Zemana, kdyby v lednu vyhrál,“ krátí si debatováním čekání na Andreje Babiše dvě jeho příznivkyně.

Andrej Babiš v Batelově

Po chvilce se dočkaly, po hlavní silnici přijel ve směru od Jihlavy obytný vůz s Andrejem Babišem osobně za volantem. Ten se po úvodním několikaminutovém proslovu k lidem posadil k připravenému přenosnému stolku a začal s podepisováním svých knih.

Andrej Babiš na Vysočině

Středa, 8. června 2022, 18:00

Zastávka v Batelově
Zastávka v Batelově

Řada lidí s ním krátce promluvila. „Pane Babiši, moc vám fandím už řadu let. Bylo by skvělé, kdybyste se stal naším prezidentem. Kdyby to šlo, dám vám deset hlasů,“ vyjádřila Babišovi podporu jedna z jeho fanynek. Tým kolem Babiše mezitím přítomným rozdával kšiltovky a samolepky, k jídlu pak ovocné koláče.

Andrej Babiš v Batelově

Zhruba po hodině podepisování a focení se Babiš opět posadil za volant a se svým týmem vyjel směr Jihlava, což byla další jeho zastávka. Na Masarykovo náměstí přijel s drobným zpožděním a hned co pečlivě zaparkoval v blízkosti Prioru, hnali se k němu ti nejvěrnější, aby ukořistili fotografii ještě bez davu nebo si s ním třeba jen potřásli rukou.

To už měl nachystanou židli a pultík pro tradiční program – čím dál objemnějšímu hroznu svých voličů a přívrženců se ochotně podepisoval či zapózoval pro památeční fotografii. Během minulé návštěvy v Jihlavě se podávala točená zmrzlina, tentokrát to bylo osvědčené sladké pečivo.

Je to nevinný a čestný člověk, znělo náměstím

Jen krátce bylo setkání přerušeno hlasem nespokojeného občana, který považoval za nepřípustné, aby člověk s komunistickou minulostí mohl být premiérem a možná se bude ucházet o prezidentský post. „Je to blázen,“ kroutila hlavou postarší paní, která nemá problém ani s trestním stíháním Babiše. „Určitě je nevinný, jen využil blbé zákony a tu dotaci vrátil.“

I další přihlížející měl o svém favoritovi jasno. „Panu Babišovi jsem řekl, že jestli nebude kandidovat na prezidenta, k volbám nepůjdu,“ prohlásil rezolutně. Stejně nekompromisní byl i ohledně vytvoření vládnoucí koalice. „To byl podvod na lidi. Pan Babiš je čestný člověk, jinak by šel do vlády s Okamurou a zůstal premiérem.“

V Jihlavě Andrej Babiš pobyl okolo dvou hodin. Za tu dobu u jeho obytného vozu vystřídalo několik stovek lidí. Svůj středeční program zakončil od 15 hodin ve Žďáře nad Sázavou.

Na Vysočině i ve čtvrtek 

Dvoudenní návštěva bývalého premiéra a nynějšího poslance a lídra hnutí ANO 2011 bude pokračovat také ve čtvrtek 9. června, kdy se se svým bílým obytným vozem zastaví v Přibyslavi, Chotěboři, Havlíčkově Brodě, Humpolci, Horní Cerekvi. Svou cestu po Vysočině pak ukončí v Pelhřimově.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy,

Štítky Andrej Babiš, návštěva, politika, Vysočina, Batelov, Jihlava, Kraj Vysočina, okres Jihlava, okres Pelhřimov, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vašek

Kroky Fialovy diletanské vlády jen přihrávají Babišovi hlasy,takže na prezikanditaturu hodí bobka a počká až vyhraje v předčasných volbách.

Středa, 8. června 2022, 23:50Odpovědět

Kdyby to šlo, dám vám deset hlasů. Expremiér Babiš s obytňákem zavítal i na Vysočinu, podávaly se koláče | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.