Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Skládku v Henčově čeká rozšíření. Její nová kapacita by měla vydržet 14 let

Služby města Jihlavy (SMJ) informují o omezení provozu skládky v Jihlavě – Henčově od 1. června. Důvodem jsou práce na jejím rozšíření, které by měly skončit na konci letošního října.

„Provoz bude omezen po dobu výstavby nové etapy skládky. Rozšíření skládky bude směrem na severovýchod od stávající plochy k lokalitám Nové Domky a letiště Henčov. Nový prostor k ukládání odpadu se zvětší o 400 000 m2. Při současném množství ročního návozu kolem 35 tisíc tun odpadu by měla nová kapacita vydržet zhruba 14 let. Samozřejmě záleží na vývoji legislativy a přijímání nových zákonů o nakládání s odpady. Nyní se zákaz skládkování v podstatě v nezměněné podobě posunul až na rok 2030,“ informoval za SMJ mluvčí Martin Málek.

Provozní doba skládky Henčov

pondělí – pátek - 6:00 – 18:00 
sobota a neděle - zavřeno

Návoz odpadu nejpozději 30 minut před koncem pracovní doby.

Výstavba nové etapy skládky bude stát necelých 30 milionů korun. Po kolaudaci dojde k obnovení standardního provozu skládky Jihlava – Henčov s tím, že skládka by měla být rozšířena pravděpodobně do konce října 2022.

Předpokládaný termín dokončení stavby je 31. října 2022.

„Na skládku bude přijímán pouze odpad od občanů a stálých zákazníků mobilního svozu SMJ, a to v omezeném množství. Zůstane také možnost, po předchozí domluvě, uložit stavební odpad. Ovšem za předpokladu zajištění bezproblémového provozu a dodržení legislativních povinností skládky. Kompostárna a překladiště budou nadále fungovat bez omezení,“ dodává závěrem mluvčí Málek.

Ohodnoť článek

Foto Služby města Jihlavy

Štítky skládka, odpad, rozšíření, provoz, omezení, Jihlava, Henčov, Martin Málek, Nové Domky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skládku v Henčově čeká rozšíření. Její nová kapacita by měla vydržet 14 let | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.